"Gaiļezers" saņēmis vienu no modernākajām tirgū pieejamajām magnētiskās rezonanses iekārtām (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunā trīs teslu magnētiskās rezonanses iekārta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" diagnostiskās radioloģijas centrā.
Jaunā trīs teslu magnētiskās rezonanses iekārta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" diagnostiskās radioloģijas centrā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" diagnostiskās radioloģijas centrā šodien, 30. oktobrī, prezentēja jauno trīs teslu magnētiskās rezonanses iekārtu, informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Iekārta spēj atpazīt jebkura veida audzēju un uzrādīt to sākuma stadijā – vien dažu milimetru lielumā. Tik precīzu galvas smadzeņu, vēdera dobuma vai mazā iegurņa izmeklējumu līdz šim Latvijā varēja veikt vienīgi privātklīnikās. 

Tagad ikviens pacients, kuram onkologs vai cits speciālists nozīmēs šo izmeklējumu, varēs saņem precīzu diagnostiku. 

"Šī ir laba ziņa arī stiprā dzimuma pārstāvjiem, jo dod jaunu līmenī agrīnā prostatas diagnostikā. Tas ļauj atklāt 5 - 6 milimetru audzējus," stāstīja Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas vadītājs Vilnis Lietuvietis.

Šobrīd slimnīcā jau ir divas magnētiskās rezonanses iekārtas, taču jaunā ir viena no modernākajām, kāda šobrīd tirgū pieejama, vēstīja "TV3 Ziņas".

Turpmāk jaunās magnētiskās rezonanses galvenais darbības lauks būs onkoloģiskie pacienti. Ar to vēzi varēs atklāt precīzāk un daudzkārt agrīnākā stadijā.

Pasākuma laikā klātesošie varēja arī apskatīt speciāli pielāgotās un izremontētās telpas. Savukārt slimnīcas diagnostiskās radioloģijas galvenā speciāliste Gaida Krūmiņa stāstīja par minētās iekārtas diagnostiskajām iespējām un priekšrocībām, ko tā sniegs pacientiem.

Pasākumā piedalījās arī Austrumu slimnīcas valdes locekļi - Imants Paeglītis un Vilnis Lietuvietis, radioloģijas centra pārstāvji - Māra Epermane un Andris Norko, kā arī Austrumu slimnīcas radiologi - Ineta Nemiro un Evita Pluģe.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu