Ameriks: GKR kā pilsētas partija ir "sasniegusi kalna galu" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andris Ameriks.
Andris Ameriks. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR) partneris "numur viens" Rīgas domē joprojām ir partija "Saskaņa", 1. novembrī LTV "Rīta panorāma" sacīja GKR līderis, bijušais Rīgas vicemērs, tagad Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks.

Nedēļas nogalē gaidāmajā GKR kongresā tikšot uzsvērts, ka partija negrib iesaistīties intrigās un grib strādāt, stāstīja Ameriks un uzsvēra, ka, pirmkārt, tas būšot GKR vēstījums saviem partneriem - partijai "Saskaņa".

Negribam nodarboties ar spekulācijām un ultimātiem, izteicās Ameriks, vēlāk liekot noprast, ka varētu būt ultimāti "varbūt nebalsot par budžetu". Ameriks nepiekrīt viedoklim, ka GKR pārstāvošais Rīgas mērs Oļegs Burovs savā darbībā būtu attālinājies no sociālās problemātikas risināšanas.

Ameriks atzīmēja, ka koalīcijai Burova vadībā pašlaik nav īsti droša vairākuma, līdz ar to GKR pārstāvja lielākais izaicinājums esot vienot dažādus politiskos strāvojumus. Ameriks izteicās, ka GKR "varbūt jāatrod jauni partneri", taču sīkāk šo frāzi nepaskaidroja.

Politiķa vērtējumā, GKR kā pilsētas partija ir "sasniegusi kalna galu" - tā ir ieguvusi varu pilsētā, tai ir domes priekšsēdētājs, izpilddirektors un ļoti daudz citi amati, līdz ar to tagad kongresā esot jāizvirza jauni mērķi, idejas un cilvēki.

Pēc Amerika vārdiem, domē esot vai ir bijuši cilvēki, kas vairāk rūpējas par savām, nevis pašvaldības interesēm. Konkrētus vārdus gan viņš nenosauca, piebilstot, ka dažu no šiem domē vairs neesot.

Ameriks atzina, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās GKR būtu jāstartē vieniem pašiem, nevis vienā sarakstā ar "Saskaņu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu