NBA aizvadītajā naktī: Lenards ar 38 punktiem sagādā "Spurs" komandai pirmo zaudējumu šosezon

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas "Clippers" līdera Kavai Lenarda 38 punkti ceturtdien sagādāja pirmo zaudējumu Sanantonio "Spurs" komandai, kurā reiz spēlēja pats basketbolists.

Titula pretendenti "Clippers" sagādā sezonas pirmo zaudējumu "Spurs" basketbolistiem

"Clippers" savā laukumā ar rezultātu 103:97 (23:24, 27:24, 30:27, 23:22) uzvarēja "Spurs", kas iepriekš trīs mačos izcīnīja vienīgi uzvaras.

Mājinieku komandā ar 38 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un četrām pārtvertām bumbām izcēlās Lenards, bet Montrezels Harels pievienoja vēl 24 punktus. Tikmēr "Spurs" vienībā 29 punkti un septiņas bumbas zem groziem Demāram Derouzenam, bet vēl 20 punktus guva Deriks Vaits.

Pirmajā ceturtdaļā lielu daļu no "Clippers" punktiem noorganizēja tieši Lenards, kurš bija nesavtīgs ar piespēlēm, kā arī pats nekautrējās mest pa grozu, pirmajās sešās minūtēs iekrājot jau sešus punktus. Pēc zaudētas pirmās ceturtdaļas Lenards turpināja demonstrēt aktīvu spēli, tomēr trīs pēc kārtas netrāpītie metieni ļāva noturēt vien +2 (40:38). Viņa neveiksmes nedaudz laboja Harels, tomēr 24 nospēlētās minūtes noslēdzās ar minimālu mājinieku pārsvaru.

Trešās ceturtdaļas galotnē Maurīsa Herklesa rezultatīvā spēle ļāva pārsvaru palielināt līdz pieciem punktiem, bet noslēdzošās 12 minūtes iesākās ar Lenarda rezultatīvo sniegumu. Aizvadītās sezonas izslēgšanas spēļu vērtīgākais spēlētājs aptuveni trīs minūšu laikā izcēlās ar deviņiem punktiem, bet pēc atgriešanās no maiņas, Lenards izcēlās ar vēl sešiem punktiem, sagādājot "Spurs" pirmo zaudējumu šosezon.

Video: "Clippers" - "Spurs" spēles spilgtākie momenti

"Heat" debitants Nuns turpina pārsteigt un palīdz izcīnīt uzvaru pār "Hawks"

Tikmēr citā spēlē Atlantas "Hawks" mājās ar rezultātu 97:106 (26:30, 20:22, 29:33, 22:21) uzvarēja Miami "Heat".

Lielisku sniegumu "Heat" rindās demonstrēja debitants Kendriks Nans, kurš izcēlās ar 28 punktiem. Viņš kļuva tikai par otro basketbolistu NBA, kurš savās pirmajās piecās spēlēs guvis vairāk nekā 100 punktus (112). Iepriekš to 2007./08.gada sezonā paveica Kevins Durents. Šāda statistika viņam ļāva kļūt arī par pirmo "Heat" spēlētāju, kurš tik daudz punktus guvis pirmajās piecās spēlēs, bet no nedraftētajiem basketbolistiem iepriekš NBA to nebija paveicis neviens.

"Heat" līderim Džimijam Batleram šajā spēlē vispusīgs, bet mazrezultatīvs sniegums - 11 punkti, deviņas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piezīmes, kā arī sešas pārķertas bumbas un trīs bloķēti metieni.

"Hawks" komandā 23 punkti un astoņas bumbas zem groziem Džabari Pārkeram. Jātzīmē, ka atlantiešiem joprojām nespēj palīdzēt komandas līderis Trē Jangs, kurš šīs nedēļas sākumā guva potītes traumu. Jangs sezonu bija iesācis lieliski - četrās spēlēs jaunais saispēles vadītājs atzīmējās ar vidēji mačā 26,3 gūtiem punktiem, 7,3 rezultatīvām piespēlēm, kā arī piecām atlēkušajām bumbām.

Lielisku debiju piedzīvo Maikls Porters juniors, bet "Nuggets" piekāpjas "Pelicans" basketbolistiem.

Savukārt Denveras "Nuggets" viesos ar rezultātu 107:122 (30:32, 22:24, 23:30, 32:36) piekāpās Ņuorleānas "Pelicans". Ar 26 punktiem "Pelicans" vienībā izcēlās Džahils Okafors, bet Frenks Džeksons izcēlās ar 21 punktu. Rezultatīvākais "Nuggets" komandā ar 15 punktiem bija Maikls Porters juniors, kamēr Džamals Marejs un Džerami Grants pievienoja 14 punktus.

Maikls Porters juniors tika draftēts 2018. gada draftā, kad ar 14. numuru viņu izvēlējās Denveras "Nuggets". Spēlētājam tika prognozēts pat drafta pirmā numura statuss, bet nopietna muguras trauma, 13 komandām bija pārāk liela jautājuma zīme, lai talantīgo uzbrucēju izvēlētos. Porters traumas dēļ izlaida visu 2018./2019. gada sezonu un savu debiju piedzīvoja tikai šajā spēlē. Apskatnieku vidū valda uzskats, ka tieši Portera progress nākotnē ietekmēs "Nuggets" titula cerības.

"Pelicans" joprojām spēlē bez šī gada drafta pirmās izvēles Zaiona Viljamsona, kurš jau pašā sezonas sākumā iedzīvojās nopietnā ceļgala savainojumā. Jaunās zvaigznes prombūtnes laikā nopietnu kandidatūru "Gada progresējušākā spēlētāja" balvai piesaka Brendons Ingrams, kurš sezonas pirmajās piecās spēlēs ir izcēlies ar 26,8 punktiem, 8,2 atlēkušajām bumbām un 4,8 rezultatīvām piespēlēm.

Video: "Nuggets" - "Pelicans" spēles spilgtākie momenti

Naktī uz sestdienu Rodions Kurucs un Bruklinas "Nets" tiksies ar Hjūstonas "Rockets", bet Dalasas "Mavericks" ar Kristapu Porziņģi uzņems Losandželosas "Lakers" basketbolistus.

2018./19.gada sezonā par čempioniem kļuva "Raptors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Warriors" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu