Auto apmests uz jumta. Ārzemnieks Alonso uzzina, kas ir "melnais ledus"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Aukstā laikā viena no bīstamajām parādībām uz ceļiem ir tā sauktais melnais ledus. Tas apgrūtina braukšanu un bieži kļūst par cēloni avārijām. Kāds ārzemnieks pats par to pārliecinājies, kad nevarējis savaldīt mašīnu un auto ticis apmests uz jumta, vēsta raidījums "Degpunktā".

Vīrietis vārdā Alonso Latvijā viesojas neilgu laiku. Viņš atceļojis no Venecuēlas Dienvidamerikā, kur bargas ziemas un liels aukstums netiek piedzīvots. Iespējams, ka vīrietis vēl nebija pielāgojies Latvijas laikapstākļiem, kas attiecīgi apledojuma laikā nozīmē būt piesardzīgam arī uz autoceļiem.

Vīrietis piektdienas, 1. novembra, rītā brauca pa Kaudzīšu ielu, Rīgas centra virzienā. Viņš vairs nav spējis savaldīt auto un mašīna apgāzās uz jumta, taču, par laimi, pats šoferis negadījumā necieta.

"Ātrums bija 65 kilometri stundā, jo šajā ceļa posmā ir ātruma ierobežojums 70 km/h. Tāpēc, ka ceļš bija sasalis. Es zaudēju kontroli pār braucamrīku, mašīna sāka slīdēt, es nobraucu no ceļa," atklāj Alonso.

Apgāzto auto nolikt atpakaļ uz riteņiem izdevās ar ugunsdzēsēju un evakuatora palīdzību. Visticamāk, automašīnai deformētas virsbūves balsta konstrukcijas un tā vairs nebūs remontējama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu