Kosmētikas ražotāja "Dzintars" patiesais labuma guvējs izveidojis jaunu kompāniju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Dzintars" logo
"Dzintars" logo Foto: LETA/ Zane Bitere

Kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" patiesais labuma guvējs Iļja Gerčikovs izveidojis jaunu kompāniju - SIA "Dzintars Beauty", liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, un Gerčikovs ir tā vienīgais īpašnieks un arī vienīgais valdes loceklis.

» Cik liels ir kosmētikas ražotāja "Dzintars" parāds?

"Dzintars Beuty" reģistrēta 29. oktobrī. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgā, Baznīcas ielā 7-14.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa otrdien rakstveida procesā skatīs "Dzintara" tiesiskās aizsardzības procesa administratora Mareka Dika pieteikumu atzīt kompāniju par maksātnespējīgu.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2017.gada 18.janvārī apstiprināja "Dzintara" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, tā īstenošanai nosakot divu gadu termiņu. Taču vēlāk tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņš kompānijai tika pagarināts līdz 2020.gada 4.aprīlim.

Savukārt pieteikums par "Dzintara" maksātnespējas pasludināšanu tiesā tika saņemts šogad 21.oktobrī.

Diks skaidroja, ka "Dzintara" maksātnespējas pieteikums tiesā iesniegts, jo sagatavotie tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna grozījumi netika saskaņoti no kreditoru puses.

"Dzintara" kreditoru prasības pērn veidoja 11 462 355 eiro, tostarp nodrošināto kreditoru prasības bija 4 500 987 eiro apmērā, bet nenodrošināto kreditoru - 6 961 368 eiro apmērā. Kompānijas nodrošinātie kreditori ir Valsts ieņēmumu dienests un "Attīstības finanšu institūcija "Altum"".

2017.gadā "Dzintars" strādāja ar 6,284 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,766 miljonu eiro zaudējumus. Savukārt kompānijas 2018.gada pārskats vēl nav publiskots. Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds kompānijai 2019.gada 7.oktobri bija 6 730 253 eiro.

» Teju miljards eiro "karājas gaisā". Kas ir VID lielākie parādnieki?

"Dzintars" ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs, un tā produktu klāstā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

"Dzintara" patiesais labuma guvējs un valdes priekšsēdētājs ir Gerčikovs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu