Reirs nācis klajā ar piedāvājumiem, kur rast papildu naudu mediķu algām (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Edijs Pālens/LETA

Papildu naudu mediķu algām piedāvāts rast, tostarp pārskatot VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) un Latvijas Bankas peļņas prognozi, žurnālistiem pastāstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Lai nodrošinātu papildu 18 miljonus eiro veselības aprūpes nozares darbinieku atalgojumam, pārskatīti līdz šim atbalstītie priekšlikumi 2020. gada budžetam, kā arī precizēts uzņēmumu peļņas apjoms.

Reirs skaidroja, ka minētajam mērķim no Ārlietu ministrijas tiktu novirzīti 1,6 miljoni eiro, tostarp atliekot vēstniecības atklāšanu Austrālijā.

Zemkopības ministrijā pārskatīta LVM peļņa, mediķu algām piekrītot pārvirzīt četrus miljonus eiro. Tieslietu ministrijā norādīja, ka Valsts uzturlīdzekļu garantijas fondā, uzlabojot atpakaļ atgūtos līdzekļus, izdevies rast divus miljonus eiro, pastāstīja Reirs.

Finanšu ministrijā piedāvāts pārdalīt azartspēļu nodokļa proporciju starp pašvaldībām un valsti, iegūstot divus miljonus eiro. Savukārt 1,5 miljoni eiro varētu tikt pārdalīti no prioritārajiem pasākumiem no vecāku pabalstu sistēmas pilnveides.

Līdztekus Latvijas Banka precizējusi savas peļņas prognozes, secinot, ka tā palielināma par 4,2 miljoniem eiro un šie līdzekļi būtu virzāmi mediķu algām.

Kā ziņots, valdība mediķu algu palielināšanai nākamgad sola rast vēl papildu aptuveni 18 miljonus eiro, kas nozīmē, ka kopumā šim mērķim tiktu novirzīti ap 60 miljoni eiro, otrdien pēc tikšanās ar medicīnas darbinieku organizācijām žurnālistiem atzina valdības pārstāvji. 

Tomēr veselības aprūpes nozares darbinieki turpina uzstāt uz nepieciešamību algu palielināšanai piešķirt visu iepriekš solīto finansējumu un ceturtdien gaidāmo protestu neatcels. 2020. gadā mediķu atalgojuma pieaugumam sākotnēji tika solīti 120 miljoni eiro, kas ļautu palielināt algas par 20%.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu