Mediķu protesta dēļ Stradiņos pārceltas 700 vizītes un 100 operācijas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimnīca. Ilustratīvs attēls.
Slimnīca. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Gatavojoties ceturtdien, 7. novembrī, plānotajai mediķu protesta akcijai, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) ir pārplānojusi aptuveni 700 ambulatorās vizītes un 100 operācijas, informēja PSKUS sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Podniece.

Visu nedēļu slimnīcas Klientu apkalpošanas nodaļas speciālisti apzina pacientus, kuriem 7. novembrī paredzēta vizīte slimnīcā, lai informētu gan par pārceltu, gan notiekošu apmeklējumu un mazinātu pacientu satraukumu, kas varētu būt saistīts ar neziņu, kā rīkoties.

Informācija par gaidāmajiem pasākumiem un darba organizēšanu tika izvietota arī slimnīcas mājaslapā un sociālo tīklu kontos.

Nemainot darba režīmu, slimnīcā strādās Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs. Slimnīcas nodaļās esošie pacienti saņems sev nepieciešamo palīdzību saskaņā ar nozīmēto ārstniecības plānu.

7. novembrī visu diennakti padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos varēs saņemt, zvanot uz valsts Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66 016 001. Pa šo tālruni speciālisti sniegs konsultācijas tādos saslimšanu gadījumos kā saaukstēšanās, augsta temperatūra, sāpes vēderā, ausīs vai kaklā, vemšana, caureja, muguras sāpes un hronisku slimību paasinājumi.

Kā ziņots, 7. novembrī vairākas mediķus pārstāvošas organizācijas un slimnīcas rīkos akciju "Viena diena bez ārstniecības personāla", kuras laikā medicīnas personāls, paņemot neapmaksātu brīvdienu, plkst. 8.30 pulcēties pie Saeimas, lai paustu savu nostāju par 2020. gadā atvēlēto finansējumu mediķu atalgojumam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu