Kā iekārtot guļamistabu, neiztērējot lielas naudas summas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Guļamistabas iekārtošanai nav jāizmaksā daudz. Izmantojot dažus vienkārši īstenojamus ieteikumus, padarīt guļamistabu par skaistu atpūtas telpu ir pavisam viegli.

Pārskatiet to, kas jau ir pieejams

Pirms dodaties uz veikaliem, pārskatiet to, kas jau atrodas Jūsu mājās – tostarp bēniņos, pagrabā un garāžā. No sen aizmirsta skapīša varētu sanākt jauks tualetes galdiņš, savukārt mazliet apbružātu, bet vēl arvien mīkstu klubkrēslu varētu nedaudz uzlabot un novietot guļamistabas atpūtas zonā.

Pievērsiet uzmanību arī neizmantotajiem interjera priekšmetiem – lampām, gleznām – varbūt arī tām atrodas vieta Jūsu guļamistabā. Izmantojot un pārveidojot to, kas jau ir pieejams, ne vien ietaupīsiet naudu, bet arī izveidosiet neatkārtojamu telpas iekārtojumu.

Koncentrējieties uz galveno objektu

Tā kā gulta parasti ir lielākais objekts guļamistabā, tā ir pelnījusi centrālo vietu. Pirmkārt, jāparūpējas, lai gulta būtu ērta, atbilstu Jūsu prasībām un sniegtu pašu svarīgāko – pilnvērtīgu atpūtu. Te liela nozīme ir gultas matracim – tam jābūt ērtam, kvalitatīvam. Dažkārt, lai uzlabotu miega kvalitāti, nemaz nav nepieciešama jauna gulta – pietiek nomainīt matraci. Šobrīd gultas matrači pieejami patiešām plašā izvēlē, tādēļ katrs var izvēlēties savām vajadzībām un finansiālām iespējām atbilstošu risinājumu. Vispirms gan jāizvērtē, kāda tipa un izmēra matracis nepieciešams.

Ierobežota budžeta apstākļos ir svarīga radoša pieeja – pat lēts dīvāns var tikt pārvērsts par ekskluzīvu un ērtu guļvietu, ja tam tiek veikti daži uzlabojumi, piemēram, uzklāts virsmatracis, uzlikts izsmalcināts pārvalks vai interjeram pieskaņoti dīvāna spilveni.

Piešķiriet telpai jaunus akcentus

Tukšas sienas ir garlaicīgas – pat guļamistabā. Piešķiriet telpai mājīgu noskaņu ar dažiem interesantiem akcentiem – piemēram, sienu zīmējumiem, gleznām vai kādiem citiem interjera elementiem. Te lieliski noder arī oriģināla stila sienas plauktiņi, kuri kalpos ne vien kā estētisks, bet arī praktisks risinājums. Daudzus brīnišķīgus interjera priekšmetus atradīsiet ne vien interjera veikalos, bet arī lietoto mantu bodītēs.

Piemeklējiet atbilstošas mēbeles

Domājot par guļamistabas iekārtojumu, jāatceras, ka mazāk ir vairāk. Guļamistaba ir paredzēta atpūtai, tādēļ tajā nav vajadzīgs liels skaits mēbeļu. Izvēlieties tikai pašu nepieciešamāko, piemēram, gultu, naktsgaldiņu, kumodi un atpūtas krēslu. Pirms došanās uz veikaliem padomājiet par mēbeļu izkārtojumu telpā – tas palīdzēs saprast, kādi ir nepieciešamie mēbeļu parametri, kādām niansēm pievērst lielāku uzmanību.

Šobrīd, kad piedāvājums ir tik plašs, atrast kvalitāti par saprātīgu cenu nav nemaz tik sarežģīti. Protams, ar noteikumu, ka meklējumiem tiek veltīts pietiekami daudz laika. Aplūkojiet dažādu tirdzniecības vietu piedāvājumus un salīdziniet tos. Visērtāk to darīt internetā – ātri un vienkārši atradīsiet guļamistabas mēbeles, apgaismes ķermeņus, spoguļus, tekstilizstrādājumus un daudz ko citu Jūsu guļamistabas iekārtošanai.

Izvēlieties īstās krāsas

Guļamistabas sienu krāsojumam vispiemērotākie ir toņi, kas rada mierīgu noskaņu, piemēram, lavandas, brūnie, zilganie, zaļganie toņi. Ja vēlaties, telpu omulīgāku varat padarīt ar akcentiem, piemēram, košākiem spilveniem vai gultas pārklājiem. Šāda pieeja ir laba arī tādēļ, ka izdevīgāk un vienkāršāk ir nomainīt spilvenus, nevis sienu krāsu. Spēlējoties ar akcentiem, Jūs panāksiet visdažādākos efektus bez lieliem ieguldījumiem.

Optimizējiet pieejamo vietu

Jūs ietaupīsiet naudu un optimizēsiet pieejamo vietu, ja izmantosiet risinājumus, kas nodrošina vairākas funkcijas. Piemēram, laba opcija ir gulta ar veļas lādi un naktsgaldiņi ar ietilpīgām atvilktnēm. Šādi risinājumi noderīgi arī nelielās guļamistabās, kur nav tik daudz vietas visu vajadzīgo elementu novietošanai – izvēloties funkcionālus risinājumus, katrai lietai atradīsiet savu vietu un telpā tiks nodrošināta mierīga noskaņa.

Esiet radošs

Kad budžets ir ierobežots, ir pienācis laiks radošu bezmaksas ideju īstenošanai. Piemēram, no kaudzē sakrautām grāmatām vai koferiem sanāk lieliski naktsgaldiņi, savukārt no auduma atgriezumiem var uzšūt ievērības cienīgas spilvendrānas.

Daudz interesantu ideju, kā ar nelieliem ieguldījumiem var panākt interjera žurnālu cienīgu rezultātu var atrast internetā - atliek tikai ļauties iedvesmai.

Lai padarītu guļamistabu komfortablu, mierīgu un harmonisku, ne vienmēr vajadzīgi lieli ieguldījumi – guļamistabai piestāv minimālisms, sentimentālas lietas un pašdarināti nieki. Izmantojiet to savā labā, radot telpu, kurā atgūt spēku, atpūsties un izbaudīt romantiku.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu