"Neesmu krāpniece!" "Viņai bija mēnešreizes un nebija piena zobu." Stāsts par ukraiņu bāreni, kuru adoptēja ģimene ASV (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisās: audžumeita Natālija un viņas audžumamma
No kreisās: audžumeita Natālija un viņas audžumamma Foto: Facebook/ Kristina Barnett

Natālija Greisa Bārneta ir bārene no Ukrainas, kuru 2010. gadā sešu gadu vecumā adoptēja Bārnetu ģimene ASV. Pāris gadus vēlāk ģimene devās dzīvot uz Kanādu, bet meiteni atstāja vienu pašu īrētā dzīvoklī Indiānas štatā. Šādu soli ģimene spērusi, jo, viņuprāt, Natālija patiesībā bijusi pieaugusi sieviete, kas apdraudējusi savu audžuģimeni. Nu pati Natālija par to ir gatava runāt un visas apsūdzības noliedz, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kristīna Bārneta ir apsūdzēta par cietsirdīgu nolaidību pret savu tolaik deviņus gadus veco adoptēto meitu. Viņa apgalvo, ka audžumeita tolaik nemaz nebija mazs bērns, bet gan 22 gadus veca sociopāte, no kuras bijis ar steigu jābēg.

» "Viņa ir 22 gadīga sociopāte no Ukrainas." ASV sieviete pamet deviņus gadus vecu audžumeitu

Bārneti tiek apsūdzēti par Ukrainā dzimušās Natālijas Greisas pamešanu kādā dzīvoklī Indiānas štatā ASV 2013. gadā, kad viņai bijuši tikai deviņi gadi, pati Natālijas audžuģimene "aizbēgusi" uz Kanādu.

Pēc tam audžuvecāki, iespējams, pārtraukuši jebkādus kontaktus ar savu adoptēto meitu, tikai maksājuši īri par dzīvokli, kurā viņa mitinājās, bet nekādā citā veidā Natāliju finansiāli nav atbalstījuši.

Kristīna ir pārliecināta, ka patiesie šī stāsta upuri bija viņa un viņas ģimene, jo Natālijai īstenībā viņu aiziešanas brīdī bijuši 22 gadi, nevis deviņi. Sieviete apgalvo, ka meitene terorizēja viņas ģimeni - draudējusi viņus nogalināt miegā un lējusi balinātāju Kristīnas kafijā.

Natālija Greisa Bārneta noliedz apsūdzības, ka ir gribējusi noslepkavot savu audžuģimeni. Lai gan viņas audžumamma apgalvo pretējo, uzsverot, ka pameita arī melojusi par savu vecumu, ka patiesībā viņai tagad ir jau 30 gadu un ka viņa nav bērns.

"Man tagad ir 16 gadi," Natālija teica šonedēļ savā pirmajā intervijā. "Man bija seši gadi, kad ierados ASV. Es atceros, ka mani apciemoja Bārnetu ģimene un pēc kāda laika viņi mani adoptēja."

Natālija, kura sirgst ar pundurismu, norāda, ka pirms tam, kad viņu 2010. gadā adoptēja Kristīna un Maikls Bārneti no Floridas, viņa bija pabijusi vairāku audžuģimeņu aprūpē Amerikā.

Kristīna un Maikls skaidrojuši, ka viņiem bāreņu namā lika noticēt, ka Natālija ir sešus gadus vecs bērns. Viņi nepārstāj apgalvot, ka viņai jau tad patiesībā esot bijuši ap 20 gadiem. Bārneti arī teikuši, ka jutās Natālijas apdraudēti un galu galā pārcēlās uz Kanādu bez savas pameitas, taču samaksāja gada īri par dzīvokli, kur viņa mitinājās viena pati.

Kristīna un Maikls šobrīd saskaras ar apsūdzībām par nolaidību pret mazgadīgu personu un stāsies tiesas priekšā 2020. gada sākumā.

"Es domāju, ka esmu atradusi īsto ģimeni"

"Es domāju, ka beidzot man būs īsta ģimene," Natālija stāstīja ASV sarunu šova vadītājam Dr. Filam par Bārnetu pāri.

Natālija atzinās, ka iepriekšējā ģimene viņu bija atgriezusi ASV sociālajos dienestu rokās, jo viņa bija ievainojusi citu bērnu.

"Es biju ļoti tuvās attiecībās ar vienu no saviem pusbrāļiem, tāpēc mēs daudz laika pavadījām kopā un spēlējoties cīkstējāmies. Vienā reizē es uzgūlos uz viņa rokas netīšām, bet pamāte domāja, ka es tīšām viņam to salauzu," stāstīja Natālija.

Šā gada septembrī Kristīna Bārneta laikrakstam "Daily Mail" sacīja, ka Natālija draudējusi Bārnetus nogalināt miegā, mēģinājusi saindēt Kristīnas kafiju ar balinātāju un uzgrūst viņu uz elektriskā žoga.

» Mātes meli par meitas slimībām. Dzīve ratiņkrēslā un mātes slepkavība. Džipsijas Rouzas stāsts

Natālija noliedz visas pretenzijas par mēģinājumiem nodarīt ļaunumu vai nogalināt Bārnetus vai viņu bērnus. Viņa pastāstīja doktoram Filam, ka apgalvojumi par saindēto kafiju bijis pārpratums mājas uzkopšanas laikā ar Kristīnu.

Meitene arī pastāstīja, ka, kamēr viņa astoņu gadu vecumā gadu nodzīvoja viena pati, viņa pārtikusi no konserviem, kurus viņai atstājusi audžuģimene.

Viņa apgalvo, ka Kristīna viņai likusi citiem teikt, ka viņai ir vairāk gadu nekā patiesībā, proti, 22.

Viņa ASV sarunu šovā bija ieradusies ar Antonu un Sintiju Maniem. Pāri, ar kuriem viņa tagad dzīvo kopā un kuri uzskata, ka meitenei šobrīd ir tikai 16 gadu. Viņi apgalvo, ka Natālija nav nodarījusi nekādu ļaunumu viņu ģimenei.

Kādas apsūdzības izvirzītas?

Natāliju 2010. gadā adoptēja Kristīna un Maikls Bārneti, kuriem jau bija trīs dēli. Viņi saka, ka viņi domāja, ka Natālija ir sešus gadus veca meitene no Ukrainas, ar sava veida pundurisma iezīmēm.

Bet ģimene apgalvo, ka neilgi pēc Natālijas adoptēšanas viņiem sākusi šķist aizdomīga Natālijas izturēšanās un brieduma pazīmes, tāpēc viņi sākuši aizdomāties par meitenes patieso vecumu.

Šā gada septembrī Kristīna portālam "DailyMail" sacīja, ka Natālija runājusi vairāk kā pusaudzis, nevis bērns, viņa neesot vēlējusies spēlēties ar rotaļlietām, bet gan pavadīt laiku ar vecākām meitenēm.

Kristīna apgalvo, ka drīz viņai sāka parādīties aizdomas, ka viss nav tā, kā likās sākumā. Piemēram, vienreiz, kad Natālija vannojās, audžumāte pamanīja, ka viņai bija pilnībā izauguši kaunuma mati.

"Tad man kļuva skaidrs, ka viņai jābūt daudz vairāk gadu nekā tikai seši. Viņai bija mēnešreizes un nebija piena zobu. Natālija bija sieviete."

Natālija noliedz, ka viņai būtu bijušas mēnešreizes tad - sešu gadu vecumā -, kamēr viņa dzīvoja kopā ar Bārnetiem.

2012. gadā Bārneti iesniedza prasību Marionas apgabala Augstākajā tiesā Floridā, lai Natālijas dzimšanas apliecības datums tiktu mainīts no 2003. gada uz 1989. gadu.

Viņi meitenei arī esot veikuši kaulu blīvuma testus, kas esot pierādījuši, ka Natālijai tad bijuši vismaz 14 gadu vai pat vairāk.

Līdz ar to Bārneti likuši meitenei teikt, ka viņa ir vecāka un Natālija pēc ilgstošas uzturēšanās psihiatriskajā nodaļā - tur, kur viņu 2012. gadā ievietoja audžu vecāki - piekritusi viņiem un sākusi pieņemt, ka viņai ir 14 gadu.

Bet 2013. gadā Natālija tika atbrīvota no psihiatriskās aprūpes, un Bārneti nolēma, ka viņi vairs nevēlas rūpēties par kādu, kurš jau ir "pieaudzis".

Viņi iekārtoja dzīvokli Lafajetē, Indiānā, kur Natālija gadu nodzīvoja viena. Līdz 2014. gadam, kad viņa policijai paziņoja, ka vecāki viņu ir pametuši.

» Kad ģimenes idille slēpj stindzinošas šausmas. Tērpinu ģimenes stāsts

Kristīna un Maikls izšķīrās 2014. gadā, bet bija spiesti tikties šī gada sākumā, kad saskārās ar apsūdzībām nolaidībā bērnu audzināšanā, pametot bērnu 2013. gadā.

Atkārtota tiesas sēde norisināsies 2020. gada 28. janvārī.

Kristīna vēl aizvien stingri apstrīd pret viņu izvirzītās apsūdzības, sakot, ka viņas "audžumeita" ir "garīgi slima" un turpina apgalvot, ka pret viņu vērstās apsūdzības par nolaidību ir nepatiesas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu