Hārtlijs: Prieks redzēt, kādu atbalstu mums sniedz fani

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Publicitātes foto

Latvijas vēju pilsētā Liepājā dzīvo lieli sporta mīļotāji, kuri savu nacionālo izlasi atbalsta jau no pirmās treniņu dienas, pēc piektdienas uzvaras Četru nāciju turnīrā sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas hokeja izlase piektdien Liepājā notiekošajā "Turkish Airlines” Četru nāciju turnīrā otro dienu pēc kārtas aizvadīja papildlaiku, svinot uzvaru pār Francijas valstsvienību. Latvijas izlase savā otrajā Četru nāciju turnīra spēlē ar rezultātu 2:1 papildlaikā uzvarēja Franciju. 

Vārtus Latvijas izlasē guva Miks Indrašis un Deniss Smirnovs.

"Manuprāt, šī bija lieliska spēle. Ļoti izklaidējošs sniegums abu komandu izpildījumā," pēc otrā panākuma Četru nāciju turnīrā teica Hārtlijs. "Francija guva vārtus ar savu pirmo metienu, bet mēs rezultātu izlīdzinājām vairākumā. Tāpat trešajā periodā abām komandām bija labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr jāatzīmē arī vārtsargu sniegums - viņi aizvadīja labu spēli."

"Papildlaiks vienmēr ir aizraujošs, un Smirnovs nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību, palīdzot mums uzvarēt. Šī bija jautra nakts Liepājā."

Hārtlijs neslēpa, ka viņa izvēle vārtos piektdienas mačā - Kristaps Nazarovs - bija pareizā.

"Viņš aizvadīja lielisku spēli. Viņa stāsts ir aizraujošs - pirmā spēle izlasē, zaudēti vārti ar pirmo metienu, bet turpinājumā viņš palika nepārspēts. Kristapu vietējie fani šeit ļoti mīl," pārliecināts bija speciālists.

Tāpat valstsvienības treneris bija patīkami pārsteigts par Liepājas gatavību uzņemt šāda mēroga turnīru.

"Prieks redzēt, kādu atbalstu mums sniedz fani jau no pirmās dienas, kad ieradāmies Liepājā. Līdz šim viss bijis līmenī - ēdināšana, viesnīca, fani. Šī noteikti ir sporta pilsēta," apmierināts ar līdz šim piedzīvoto Liepājā bija Hārtlijs.

Latvijas izlases treneris arī atklāja, ka sestdienas spēlē pret Baltkrieviju plāno veikt izmaiņas virknējumos. "Sastāvā būs nelielas izmaiņas, jo traumas guvuši vairāki spēlētāji. Vakarā tiksimies, lai apspriestos, bet sestdien jau atgriezīsimies laukumā, lai demonstrētu to hokeju, ko esam paredzējuši."

Tikmēr šī turnīra varonis Smirnovs nevairījās teikt, ka spēle sākotnēji bijusi smagnēja. "Varbūt Francijai palīdzēja lielāks atpūtas laiks. Sākumā bija grūtāk ieiet spēlē, jo kājas bija "smagas", bet otrajā periodā jau iegājām spēlē un izveidojām arī dažus momentus," teica Smirnovs.

"Liels paldies visiem, kuri bija atnākuši uz spēli. Arēna bija ļoti skaļa, un mums tas noteikti palīdzēja. Jutām labu enerģiju un atbalstu, tāpēc cepuri nost visu līdzjutēju priekšā."

Sestdien Latvijas izlase aizvadīs pēdējo turnīra spēli, kurā jātiekas ar Baltkrievijas valstsvienību. Spēles sākums paredzēts plkst.17.30. Turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 3:2 "bullīšos" uzvarēja Slovēniju.

Boba Hārtlija vadītā izlase turnīrā Liepājā piedalās ar diviem vārtsargiem, desmit aizsargiem un 17 uzbrucējiem.

Hārtlijam darbā ar Latvijas izlasi šajā turnīrā asistēs Artis Ābols, Aleksandrs Cicurskis, Maksims Širokovs un Sergejs Kuzņecovs.

Latvijas nacionālā izlase pirmo kopīgo treniņu aizvadīja pirmdien "Volvo ledus hallē", bet otrdien jau devās uz Liepāju.

Latvijas izlases sastāvs Četru nāciju turnīram Liepājā

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (bez kluba), Kristaps Nazarovs ("Liepāja);

Aizsargi: Artūrs Salija (Kuņluņ "Red Star", Ķīna), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (bez kluba), Roberts Mamčics, Uvis Balinskis, Hugo Jansons (visi - Rīgas "Dinamo"), Arvils Bergmanis ("Rīga"), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Ričards Birziņš ("Kurbads"), Kristers Freibergs ("Liepāja");

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", Krievija), Roberts Bukarts (Ostravas "Vīktovice Ridera", Čehija), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums (abi - Maskavas "Spartak", Krievija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Rihards Melnalksnis, Toms Andersons (abi - Langnau "Tigers", Šveice), Bruno Zabis, Romāns Nekļudovs (abi - "Liepāja"), Deivids Sarkanis, Frenks Razgals (abi - Rīgas "Dinamo"), Raimonds Mikus Vītoliņš (Hokeja skola "Rīga"), Sandis Zolmanis, Lauris Bajaruns (abi - "Kurbads"), Kirils Galoha, Nikolajs Jeļisejevs (abi - "Olimp").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu