"Nav jābūt spēkavīriem!" Pretterorisma vienība "Omega" aicina pieteikties darbā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Šodien, 11. novembrī, Valsts pretterorisma vienības "Omega" kaujinieki caur video akciju "Notici sev un savām spējām" aicina pieteikties visus interesentus, kuri grib nokļūt vienības sastāvā, ziņo Valsts policija (VP).

Video: "Omega" aicina pieteikties darbā

Pati vienība ziņo, ka "šī ir iespēja apņēmīgiem un motivētiem cilvēkiem nokļūt soli tuvāk mērķim – dinamiskam un interesantam darbam, profesionālam, uzticamam un saliedētam kolektīvam, kas rūpējas par Latvijas valsts un iedzīvotāju drošību."

Šī ir lieliska iespēja tiem, kuri jau ir nolēmuši un grib saistīt savas profesionālās gaitas ar vienību "Omega". Pretterorisma vienības kolektīvs ir kā vienota ģimene. Tas sastāv no vairākām amatpersonām ar atšķirīgu iepriekšējo profesionālo pieredzi. Bet visus vieno viens mērķis – sargāt Latvijas drošību.

Topošajiem pretendentiem nav jābūt spēka vīriem vai "sporta meistariem", mierina Valsts policija. Pietiks ar motivāciju, un vēlmi pilnveidoties un ieguldīt darbu, lai sasniegtu mērķi. Protams, pretendentiem jābūt vismaz pirmā līmeņa augstākajai izglītībai.

Video tiek apspēlēta kādas skolas atbrīvošana no teroristiem. Redzams kā "Omega" kaujinieki vienotās komandās kustas uz priekšu pa skolas telpām. Vairāki tuvplāni ar kaujinieku ekipējumu veido ļoti saspringtas ķīlnieku situācijas inscenējumu skolā. Noslēgumā tiek atrādīti vairāki darba elementi – sprāgstvielu izmantošana, alpīniska rakstura laišanās lejā no mājas jumta, ieroči, nakts redzamības brilles, cīņas māksla un, protams, paveiktais rezultāts – ķīlnieki ir atbrīvoti.

"Iemaņas mēs iemācīsim.

Pats svarīgākais ir motivācija un vēlme strādāt, patiešām būt patriotiski noskaņotam un darboties dzimtenes labā," intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atklāj viens no kaujiniekiem.

Lai gan terorisma līmenis Latvijā ir zems, galvenokārt vienības darbs tiek orientēts uz to. Valsts policijas galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Reinis Znotiņš cer, ka "dod Dievs kaut tas tā arī saglabātos."

Kamēr terorisma draudi Latvijā ir ļoti zemā līmenī, ikdienā "Omega" aiztur autozagļus, narkotiku tirgotājus, slepkavas un citus sevišķi bīstamus noziedzniekus. Papildus tam visam, "Omega" darbinieki nodarbojas arī ar kārtības uzturēšanu dažādos sabiedriskos pasākumos un reaģē uz zvaniem par ievietotiem spridzekļiem ēkās. Lielākais vairākums zvanu ir viltus zvani, atklāj kaujinieks.

Taujāts vai sievietes arī tiek uzņemtas vienībā, kaujinieks atbildēja apstiprinoši, tomēr norādīja, ka fiziskie pārbaudījumi daiļā dzimuma pārstāvēm ir identiski vīriešiem, tomēr trieciena operācijās viņas nepiedalās.

Notici sev un savām spējām, sūti savu pieteikumu un CV uz e-pasta adresi omega13@vp.gov.lvun kļūsti par savas Valsts aizstāvi!
 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu