Dienvidāfrikā ražo džinu ar īpašu sastāvdaļu - ziloņu mēsliem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kāds pāris Dienvidāfrikā ražo džinu, kam procesa laikā tiek pievienota īpaša sastāvdaļa - ziloņu mēsli, vēsta "Associated Press".

"Indlovu Gin" radītāji Less un Pola Ensliji pie idejas nonākuši pirms gada, kad uzzinājuši, ka ziloņi ēd dažādus augļus un ziedus, tomēr pārtrādā mazāk nekā trešdaļu no tiem.

"Tā rezultātā ziloņu mēslos ir atrodama pārsteidzoša šo augu dažādība," sacīja Less. Viņš atminas, ka sieva teikusi:

"Kādēļ gan mēs nevarētu ļaut ziloņiem veikt smago augu lasīšanas darbu, un mēs no tā taisīsim džinu?"

Viņas ideja radusies pēc safari apmeklējuma, kurā reindžers stāstījis par ziloņu gremošanas procesiem. Vairākas nedēļas vēlāk, sieva Lesu pamodinājusi nakts vidū, un pastāstījusi nodomu. Vīrietis piekritis, ka ir vērts to izmēģināt.

Pirmā ziloņu mēslu krava nākusi pa pastu no tā paša rezervāta, kurā pāris bija devies ekskursijā. Tad abi laulātie zinātnieki kādu laiku prātojuši, kā tieši pagatavot iecerēto džinu. Tagad mēslus viņi savāc paši. 

Džins garšojot "jauki, ar koka un zemes toņiem, gandrīz asi", turklāt dzēriena garša mainās atkarībā no gadalaika.

Uz pudelēm tiek norādīts datums un koordinātas, kur mēsli savākti.

Pēc tam, kad 3000 līdz 4000 pudeļu partijai tiek savākti apmēram pieci palieli maisi ar mēsliem, tie tiek izžāvēti un sadrupināti. Pēc tam tos nomazgā, lai aizskalotu dubļus un smiltis. Ar laiku paliek tikai ziloņu apēsto augļu, ziedu, lapu un mizas atliekas. Tās tiek sterilizētas un izžāvētas un beigu beigās - pievienotas džinam.

Pāris nav varējis atturēties no džina testēšanas uz draugiem, nepastāstot par dzēriena pirmavotu. Arī tad, ja sākotnēji tiek sniegts izskaidrojums, novērojamas daudzas sarauktas pieres.

"Sākotnējā reakcija lielākajai daļai cilvēku ir "Ko? Nevar būt." Tomēr vairumam ir interese to pagaršot," stāstīja Enslijs.

Kad cilvēki dzirdot par ziloņu gremošanas procesu, viss "kļūst daudz skaidrāks, un viņi to pieņem ļoti labi".

Džinam dots vārds "Indlovu", kas zulu valodā nozīmē "zilonis". Pudeles cena ir aptuveni 32 dolāri, tomēr pāris neatklāja, cik izdevies pārdot. Džinu esot iecienījuši tūristi, kas meklē unikālu suvenīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu