Pusaudze Rīgā izsauc policiju, jo piedzērusies māte nav spējīga par viņu parūpēties (2)

Noskaties sižetu!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls
Alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki kādā pēcpusdienā saņēmuši izsaukumu uz Ziepiniekkalnu. Likumsargus bija izsaukusi 14 gadus veca meitene, kura pašas spēkiem nespēja tikt galā ar savu dzērušo māti, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Meitene likumsargiem pastāstīja, ka māte jau vairākas dienas lietojot alkoholu, kā arī, ka mājoklī atrodoties vairākas nepiederošas personas, raidījumam stāstīja RPP Zemgales pārvaldes priekšnieka vietnieks Edgars Bensons-Bukšs.

Pirmais cilvēks, ko pusaudze un policisti sastapa dzīvoklī, bija kāds apjucis svešinieks, kas priekšā stādījās kā paziņa. Meitenes māti likumsargi sastapa uz balkona. Sieviete bija acīmredzamā reibumā un līdz galam nesaprata, kādēļ viņas dzīvoklī ir policijas darbinieki.

Meitene stāstīja, ka līdzīgas situācijas bijušas iepriekšējās dienās, tomēr māte noliedza, ka tā ir patiesība.

Pārbaudot alkohola līmeni sievietes izelpā, pirmajā reizē tika konstatēta vairāk nekā trīs promiļu koncentrācija, bet otrajā reizē - 3,7 promiles.

Izvērtējot apstākļus un ņemot vērā, ka šāda situācija nav pirmo reizi, tika pieņemts lēmums šķirt meitu no ģimenes, un viņa tika nogādāta krīzes centrā, "Degpunktā" pastāstīja Bensons-Bukšs. Par situāciju ir informēta gan bāriņtiesa, gan sociālais dienests. Bāriņtiesai būs tiesības lemt, vai un kādi soda mēri mātei tiks piemēroti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu