Nesenās traģēdijas dēļ "Boeing" jāpārveido 7000 lidmašīnu dzinēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV aviokompānija "Southwest Airlines" pagaišgad piedzīvoja traģisku negadījumu, kad lidmašīnai uzsprāga dzinējs. Bojā gāja viena sieviete un vairāki ievainoti. Negadījuma izmeklētāji ieteikuši ASV aviobūves uzņēmumam "Boeing" pārveidot gandrīz 7000 lidmašīnu dzinējus, lai novērstu šāda negadījuma atkārtošanos nākotnē, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Negadījuma laikā pagājušā gada aprīlī  "Southwest Airlines" lidmašīnai lidojuma laikā nolūza viena no dzinēja lāpstiņām, ka rezultātā atdalījās daļa dzinēja pārsega, kas ietriecās lidmašīnā un izsita vienu no lidmašīnas logiem.

Pie šī loga sēdošā pasažiere daļēji izrauta no lidaparāta un no gūtajiem savainojumiem mira. Lidmašīna pēc incidenta veica avārijas piezemēšanos.

Negadījuma apstākļu izmeklēšanu veica ASV Nacionālā Transporta drošības padome, kas tagad iesaka "Boeing" pārveidot dzinēju pārsegus, lai nodrošinātu, ka lāpstiņas nolūšanas gadījumā pārsega fragmenti neatdalās.

Padome uzsver, ka šādi uzlabojumi jāveic visām "Boeing 737 NG" sērijas lidmašīnām.

Par uzlabojumu izstrādi un ieviešanu atbildība jāuzņemas "Boeing", tomēr šiem uzlabojumiem nāksies saņemt arī ASV Federālās Aviācijas administrācijas apstiprinājumu.

"Boeing" visā pasaulē ir piegādājusi aptuveni 6700 “Boeing 737 NG” lidmašīnas. Vēl aptuveni simts lidaparāti tiek būvēti un tiks piegādāti nākotnē.

Jaunus pasūtījumus "Boeing 737 NG" lidmašīnu piegādei "Boeing" vairs nepieņem, tā vietā koncentrējoties uz "737 Max" lidmašīnu sēriju.

"737 Max" lidmašīnu izmantošana pasaulē gan ir apturēta, ņemot vērā divu šī modeļa lidmašīnu katastrofas.

Savukārt arī "737 NG" lidmašīnas sastapušās ar citām tehniskām problēmām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu