Deputāts veic eksperimentu un mēnesi izdzīvo par minimālo pensiju (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Ķekavas domes deputāts Gatis Līcis veica eksperimentu, kurā mēnesi izdzīvoja par 64 eiro. Šo naudu kā pensiju saņem vairāki tūkstoši Latvijas pensionāru. 20 000 cilvēku pensijās saņem līdz 100 eiro, bet 250 000 cilvēku - 200 eiro, vēsta LTV7 raidījums "Punkts uz i". 

Deputāts raidījumam sacījis, ka izlēmis veikt eksperimentu pēc tam, kad sociālajos tīklos pamanījis situāciju par Krievijas pensijām. Komentāros viņš izlasījis, ka situācija Latvijā nav labāka - ir cilvēki, kuri pensijā saņem tikai 64 eiro. 

"Sākumā es tam neticēju. Labklājības ministrijas mājaslapā noskaidroju, ka tā patiešām ir. Tad es vērsos pie Valsts sociālas apdrošināšanas aģentūras, kur man paziņoja, ka 20 000 pensionāri saņem līdz 100 eiro, bet 250 000 cilvēku - līdz 200 eiro. Un tad es gribēju pārliecināties, vai par šādu naudu ir reāli izdzīvot," sacīja deputāts. 

Tomēr viņš atzina, ka 64 eiro ir tērējis tikai pārtikas iegādei.

"Es tiešām nesaprotu, kā par šādu naudu var iztikt. Es guvu ieskatu, bet par pilnvērtīgu dzīvi to grūti nosaukt," tā Līcis.

Pēc viņa teiktā, ēšana nebija pilnvērtīga. No makaroniem un rīsiem viņš ir uzņēmis ogļhidrātus, bet gaļas daudzums dienā nepārsniedzis 150 gramus. Augļus un dārzeņus viņš nav varējis atļauties, to augstās cenas dēļ.

Eksperimenta beigās, Līcis bija zaudējis 8 kilogramus svara. 

Eksperimentam noslēdzoties, deputāts nav saskāries ar veselības problēmām, jo šādi dzīvojis tikai mēnesi.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu