Visbiežākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj čeku loterijā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar Valsts ieņēmuma dienesta (VID) izsludināto čeku loteriju, VID sociālā tīkla "Facebook.com" lapā ir apkopotas trīs biežāk sastopamās kļūdas, kuras cilvēki pieļauj reģistrējot čekus loterijai.

Kā viena no biežāk pieļautajām kļūdām tiek minēta cilvēku pārrakstīšanās. Tas var būt jebkurš nepareizi norādītais cipars vai burts. Tāpēc vienmēr jāpievērš uzmanība ierakstītajai informācijai.

Kā otra kļūda tiek norādīta jebkura liekā informācija. Ailēs ir jāraksta tikai prasītie numuri, nevis cipari un burti, kas ar atstarpi nodalīti pirms vai pēc numura. 

Visbeidzot, VID iesaka pievērst uzmanību un reģistrēt fiskālo dokumentu, nevis pirmčeku, nefiskālo čeku vai starprēķinu.

Portāls "Apollo" jau iepriekš ziņojis par aktualitātēm čeku loterijas sakarā. 

Atgādinām, ka loterijai čeku var reģistrēt tikai elektroniski vietnē "cekuloterija.lv". Līdz šim katru mēnesi reģistrēti vairāk nekā miljons čeku, kvīšu un biļešu, un uzvarētājus izlozē ar gadījuma skaitļu ģeneratoru.

"Sākumā mēs sastapāmies ar dažādiem mītiem. Cilvēkiem bija bažas par to, ka tagad mēs redzēsim un sāksim skaitīt, cik daudz viņš ir iepircies, par kādu summu, un tad sāksim salāgot ar viņa ienākumiem, bet tā noteikti nav", intervijā Latvijas radio norāda VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

"Brīdī, kad cilvēks reģistrē čeku, viņš vispār sevi nekādā veidā neidentificē. Vienīgais, ko viņš norāda, ir mobilā tālruņa numurs, un tikai tad, kad viņš ir laimējis, mēs viņu atpazīstam," stāstīja VID pārstāve.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu