Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Bērnība suņu būrī. 14 gadus vecās Mērijas un viņas brāļa traģiskie likteņi

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mērijas uz viņas brāļa mirstīgās atliekas tika atrastas seklās kapu kopiņās aiz viņu ģimenes mājas. Tiesu medicīnas eksperti atklāja, ka, iespējams, nāve nebija rūgtākais pārbaudījums abu bērnu dzīvēs - viņu vecāki ikdienišķi pielietoja vardarbību, kas atgādina kara laika spīdzināšanas stāstus, vēsta "The Atlanta Journal".

Seklie kapi

14 gadus vecās Mērijas Krokeres un viņas 16 gadus vecā brāļa Elvina mirstīgās atliekas atrada 2018. gada decembrī Džordžijas štatā ASV

Foto: Effingham County Sheriff’s Office

Mērijas mirstīgās atliekas ir bijušas tik šausminošā stāvoklī, ka nav bijušas ne mazākās šaubas par to, ka viņa pirms nāves ir spīdzināta. Uz apsūdzēto sola kopumā nonāca pieci cilvēki - meitenes vecāki un radinieki. Tiesas zālē izskanējušie ekspertu atzinumi bijuši tik nepatīkami, ka vairākiem cilvēkiem prāvas gaitā ir nācies pamest telpu.

Foto: Effingham County Sheriff’s Office

14 gadus vecā meitene bieži vien gandrīz 24 stundas diennaktī pavadījusi suņu būrī. Meitene pārsvarā bijusi sasieta ar industriālo savilcēju palīdzību, kas, komplektā ar šaurajiem dzīves apstākļiem, bija kardināli deformējis viņas skeletu.

Mērija un viņas brālis nevienā mirklī netika izsludināti meklēšanā. Abi bērni bija mājskološanā. Vienīgie, kuri būtu varējuši ziņot par bērnu pazušanu bija cilvēki, kuru dēļ viņi gāja bojā.

Viens no šokējošākajiem pierādījumiem, kas izmantoti prāvā, ir bilde Mērijas tēva telefonā, kurā meitene redzama stāvot pie suņu būra ģimenes mājas virtuvē pilnīgi kaila un acīmredzami izkāmējusi.

Šī prāva raisījusi asas diskusijas par Džordžijas štata bērnu aizsardzības dienesta darbību - izrādās, ka 2017. gadā dienests ir izlēmis neveikt dziļāku izmeklēšanu Krokeru ģimenes lietā, jo viņiem ir bijis gadu vecs iesniegums. Pēc šīs prāvas attiecīgie dienesti ir mainījuši savas darbības vadlīnijas.

Lai arī no Krokeru ģimenes cietsirdības cieta divi bērni, tiesas prāva pašlaik fokusējas tieši uz Mērijas nāvi. Lai arī tiesu medicīnas eksperti ir pārliecināti, ka arī zēns ir cietis no spīdzināšanas dzīves laikā, to ir grūti pierādīt, jo Elvins ir miris aptuveni divus gadus pirms savas māsas. Tiek lēsts, ka Mērija dzīvi beigusi 2018. gada 28. oktobrī.

Neticama cietsirdība

Diemžēl, dzīve suņu būrī nebija vienīgā vardarbība, kura bija jāpārcieš 14 gadus vecajai meitenei. Viņa regulāri esot tikusi sista ar visdažādākajiem sadzīves priekšmetiem  un savainota ar elektrošoka ierīces palīdzību. Retajos gadījumos, kad meitene barota, viņas ēdiens no sākuma izmērcēts rīsu etiķī, kuru viņa nav spējusi noturēt kunģī.

» 24 gadi bez saules gaismas. Elizabetes Fritzlas ciešanu pilnā dzīve sava tēva pagrabā

Mērija lielāko savas eksistences laiku pavadīja kaila būrī. Kad viņas pāridarītāji uzskatījuši, ka meitene jānomazgā, viņi aizvilkuši būri līdz vannas istabai un aplējuši viņu ar aukstu ūdeni. Atrašanās būrī bija tā izkropļojusi Mērijas auguma aprises, ka reiz ģimenes locekļi viņu piesējuši pie trepēm, lai viņu "iztaisnotu", vēsta "Fox News".

Bērnu vecāki tiesas zālē atklājuši, ka tā rīkojušies, lai sodītu bērnus par nepaklausību - mājas netīrīšanu vai uzkodu zādzību. Uz apsūdzēto sola pašlaik atrodas bērnu pamāte, 33 gadus vecā Kendisa Krokere, Marks Raits, bērnu 31 gadu vecais brālis, bērnu 50 gadus vecā māte Kimberlija, kā arī viņas 55 gadus vecais dzīvesbiedrs Rojs Entonijs Praters. Tiesas lēmumu gaida arī Mērijas un Elvina tēvs, 50 gadus vecais Elvins seniors, kurš pirms aizturēšanas strādājis par Ziemassvētku vecīti vietējā lielveikalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu