Mediķi iesnieguši vēl vienu iniciatīvu CVK par Saeimas atlaišanu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis
Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pēc šodien, 28. novembrī notikušās mediķu protesta akcijas, Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesnigta, nu jau trešā, iniciatīva par Saeimas atlaišanu, ziņo raidījums "LNT ziņas".

Par to, kā CVK rīkoties tālāk, ir jāizlemj tuvāko 10 dienu laikā. Iespējams, ka sēde lēmuma pieņemšanai notiks 5. decembrī. 

Pagaidām tiek pieļauts, ka šī iniciatīva varētu tikt pievienota jau esošajai parakstu vākšanai, kurā jau pāris nedēļu laikā ir savākti teju 40 000 paraksti. 

"Protams, ka parakstīsimies, jo vienkārši tā jau ir ņirgāšanās par cilvēkiem, jo pie tādas slodzes, kā mediķi strādā, nav iespējams izdzīvot," raidījumam "LNT ziņas" teica Saldus Medicīnas centra tehniskais darbinieks Ervīns.

Šodien notikusī atkārtotā veselības aprūpes darbinieku protesta akcija, cilvēku skaita ziņā, bija daudz mazskaitlīgāka nekā iepriekšējā. Raidījums ziņo, ka pirmajā mediķu protesta akcijā piedalījās aptuveni 4000 dalībnieku. Šodien, pēc policijas aplēsēm, pie Saeimas ēkas pulcējās aptuveni 500 piketētāju, bet akcijas organizatori norāda, ka to ir bijis krietni vairāk - ap 1500. 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu