"Mediķu krīze būs ļoti laba mācība politiķiem." Uzsver EP deputāts Ivars Ijabs (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Ivars Ijabs.
Politologs Ivars Ijabs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Mediķu atalgojuma krīze raisa jautājumu, vai Saeimā turpmāk praktizēt un pieļaut to, ka likumos tiek ierakstītas lietas, kuras varētu nebūt izpildāmas, šādu viedokli intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs ("Attīstībai/Par!").

"Šis solis pret mediķiem – nepildot to, kas savulaik pieņemts valdībai kopumā, ir negatīvs signāls un neveicina mūsu uzticēšanos politiskajai varai.

Tā pozīcija, kas šobrīd, manuprāt, ir pārskatāma kaut vai tajā virzienā – budžeta deficīta saglabāšana šā gada līmenī būtu pozitīvs solis, jo tas mums ļautu daļēji segt saistības pret mediķiem. Bet plašāks jautājums, manuprāt, vai mums vispār vajag pieļaut un tālāk praktizēt, ka mēs ierakstām likumos lietas, kuras nojaušam varētu nebūt izpildāmas," teica Ijabs.

Vienlaikus politiķis norādīja, ka mediķu krīze būs pietiekami laba mācība gan sabiedrībai, gan arī valdībai.

Kā iepriekš vēstīts, ceturtdien uz otro protestu mēneša laikā pie Saeimas pulcējās mediķi. Viņi pieprasīja likumā ierakstīto solījumu pildīšanu. Mediķi brīdina, – ja deputāti neieklausīsies, protesti augs augumā.

Salīdzinājumā ar pirms pāris nedēļām notikušo protestu šis mītiņš bija mazskaitlīgāks, kā arī šoreiz mediķi iztika bez ceremoniālas veselības aprūpes apbērēšanas, nesot simboliskus zārkus.

Šajā reizē aptuveni 500 sanākušos no podesta uzrunāja arodbiedrību un ārstu organizāciju pārstāvji, kuri sunīja deputātus par solījumu nepildīšanu – algas celt par 20%. Pašreizējā budžetā rasta iespēja atalgojumu kāpināt par 10%.

Video: "900 sekundes" pilnā saruna ar Ivaru Ijabu

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu