Kašķis Rīgas Domē par ārkārtas sēdes pārtaukšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Domes sēžu telpa
Rīgas Domes sēžu telpa Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes deputāti šovakar aptuveni stundu kašķējās par ierosinājumu pārtraukt ārkārtas sēdi, novēroja aģentūra LETA.

Šovakar īsi pēc plkst. 20, pēc vairāku stundu garas sēdes, deputāti ievēlēja jaunu pilsētas vicemēru - Druvi Kleinu, un pēc tam sāka skatīt atkritumu jomu regulējošos saistošos noteikumus.

Jautājumus paspēja uzdot tikai domnieks Mārcis Kūlis (JKP), kurš vēlējās iziet cauri katram Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) priekšlikumam un uzklausīt departamenta pārstāvju pamatojumu, kuri no tiem ir vai nav ieviesti. Domnieks gan paspēja uzdot tikai daļu jautājumu, jo beidzās jautājumu uzdošanai atvēlētās 20 minūtes. 

Piemēram, Kūlis taujāja, kādēļ noteikumu projekts nav apspriests ar iedzīvotājiem, uz ko no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes vadītājas Evijas Piņķes saņēma atbildi, ka, lai gan sabiedriskai apspriedei tie nodoti nebija, noteikumos ir ņemti vērā rīdzinieku viedokļi, kas caur iesniegumiem, telefona zvaniem un citā veidā laika gaitā ir saņemti departamentā.

Tāpat viņš prasīja, kādēļ nav ņemts vērā priekšlikums konkrēti norādīt, kas tiek domāts ar apzīmējumu "asi priekšmeti". Piņķe norādīja, ka šī apzīmējuma mērķis ir ar to aptvert maksimāli plašu priekšmetu loku, lai to var piemērot pēc nepieciešamības un vēlāk nevar interpretēt, kas ir vai nav šādi priekšmeti. Tāpat viņa pauda, ka līdz šim sūdzības par šādu nosacījumu no iedzīvotājiem nav saņemtas. 

Īsi pēc tam deputāts Vilnis Ķirsis (V) piedāvāja sēdi pārtraukt un šo jautājumu skatīt pirmdien, ņemot vērā jautājuma komplicētību un nozīmīgumu. Deputāts Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) tomēr piedāvāja darbu turpināt.

Sēdē tika izsludināts pārtraukums, pēc kura deputātu vairākums nobalsoja par sēdes turpināšanu. Balsojuma motivāciju vēlējās izteikt gandrīz visi opozīcijas deputāti, tādējādi diskusijas pagarinot par vēl aptuveni 20 minūtēm.

Domnieki par priekšlikumu izsludināt pārtraukumu drīz vien balsoja vēlreiz, taču atkal to noraidīja un šoreiz iespēju izteikt balsojuma motivāciju izmantoja gan opozīcija, gan koalīcija.

Opozīcija pamatā pauda nostāju, ka tik svarīgs jautājums ir jāskata "ar svaigu galvu" un tajā iedziļinoties, bet koalīcija - ka darbs ir jāturpina, jo nākamnedēļ daudzi deputāti ierasties uz sēdi nevarēs, kā arī noteikumu ieviešanu gaida atbildīgās valsts institūcijas. 

Kopumā Rīgas domes ārkārtas sēde ar pārtraukumiem šovakar ilgst jau gandrīz deviņas stundas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu