"Saskaņa" plāno parakstīties par Saeimas atlaišanu. Parakstījušies jau 40 000 cilvēku (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" kongress
Partijas "Saskaņa" kongress Foto: Ieva Leiniša / LETA

Partija "Saskaņa" varētu iesaistīties notiekošās parakstu vākšanas par Saeimas atstādināšanu atbalstīšanā, prognozēja politiskā spēka valdes loceklis, parlamentārietis Valērijs Agešins.

Šodien plkst. 15 frakcijas telpās Saeimā notiks politiskā spēka valdes sēde. Tās darba kārtībā ir jautājumi, kas saistīti ar parakstu vākšanu par Saeimas atstādināšanu, situāciju Rīgas domē, kā arī iekšējiem jautājumiem.

Agešina ieskatā patlaban, ņemot vērā "valdošo partiju politiķu izvēlētā uzvedības modeļa, kas ir ļoti negants un prettiesisks", vienīgā iespēja "audzināt" minētos cilvēkus un uzlabot situāciju valsts pārvaldē ir atbalstīt parakstu vākšanu par Saeimas atstādināšanu.

"Redzot politiķus katru dienu darbā, esmu nonācis pie secinājuma, ka tas ir vienīgais instruments, kas viņus var ietekmēt un kas viņus baida, jo uzvedas, manuprāt, valdošā koalīcija, neadekvāti, nepildot likumus un piedāvājot absolūti ekstravagantus risinājumus un uzvedības modeļus," nosprieda deputāts.

Agešins prognozē, ka partijas valdes lēmums varētu tikt virzīts uz atbalstu parakstu vākšanai par Saeimas atstādināšanu.

Kā ziņots, kopš 15. novembra, kad sākās parakstu vākšana par referenduma ierosināšanu 13. Saeimas atsaukšanai, par šo iniciatīvu portālā "Latvija.lv" elektroniski parakstījušies vismaz 40 000 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Parakstu vākšanas aktivitāte otrajā nedēļā bija krietni samazinājusies, salīdzinot ar pirmo nedēļu. Pirmajā nedēļā tika savākti apmēram 36 000 parakstu, savukārt otrajā nedēļā - ap 4000 parakstu.

Parakstu vākšanas iniciatoru - Centra partijas (CP) - pārstāvji norādījuši, ka kopējais par referenduma ierosināšanu savāktais parakstu skaits ir lielāks, nekā uzrādās portālā "Latvija.lv", jo par referenduma rosināšanu var parakstīties, arī apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja.

Parakstu vākšanas termiņš noslēgsies 2020. gada 14. novembrī. Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits - 154 865 - tiks savākts, par šo jautājumu būs jānotiek tautas nobalsošanai.

Par Saeimas atsaukšanu ir parakstījušies ievērojami vairāk cilvēku nekā par abām divām citām iniciatīvām, par kurām arī iespējams parakstīties portālā "Latvija.lv". Salīdzinājumam - par grozījumiem likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" kopš 18. maija elektroniski parakstījušies ap 13 820 cilvēkiem, bet par izmaiņām tautas nobalsošanas un likumu ierosināšanas kārtībā kopš 20. septembra parakstījušies vismaz virs 3250 cilvēki.

LETA jau ziņoja, ka Centrālā vēlēšanu komisija novembrī nolēma parakstu vākšanai reģistrēt gan biedrības "Varu Latvijas tautai", gan CP Saeimas atsaukšanas ierosināšanas iniciatīvu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu