Policija aiztur kabatzagli vēl pirms cietusī to ir pamanījusi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

27. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes kabatzādzību apkarošanas grupa, Rīgas Centrālās stacijas tunelī notvēra kabatzagli vēl pirms cietusī konstatēja sava maka pazušanu, ziņo Valsts policija savā "Facebook" profilā.

Stacijas tunelī augšup pa kāpnēm devās kāda sieviete un no mugurpuses viņai sekoja vīrietis, kurš attaisīja mugursomu un no tās izvilka naudas maku. Maka īpašniece notiekošo nebija pamanījusi, taču policisti piesteidzās klāt un ļaundari aizturēja. Pie garnadža atradās cietušās sievietes maks ar dokumentiem, 465 eiro un diviem dolāriem, kas tika atdots cietušajai.

Jāpiemin, ka cietusī sieviete ir kaimiņvalsts iedzīvotāja, kura tobrīd steidzās uz lidostu, lai nokļūtu mājās, tāpēc sākotnēji atteicās rakstīt iesniegumu. Tiesa gan, policisti viņu pārliecināja par iesnieguma rakstīšanas būtiskumu, lai novērstu citus zādzību gadījumus. Pēc iesnieguma uzrakstīšanas policists sievieti nogādāja lidostā, lai viņa paspētu uz lidmašīnu.

Pārbaudot aizturētā vīrieša identitāti, noskaidrots, ka viņš dzimis 1982. gadā un jau iepriekš sodīts par analoģiskiem noziegumiem. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu