"Printful Latvia" īpašnieks iesūdzējis tiesā "Printify" par negodīgu komercpraksi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Drukas produktu ražotāja "Printful Latvia" īpašnieks "Printful Inc" vērsies Ziemeļkalifornijas apgabala Sanfrancisko tiesā pret drukāšanas pēc pieprasījuma platformas "Printify" īpašnieku "Printify Inc" par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu un negodīgu komercpraksi, informēja "Printful Latvia" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka prasība pret "Printify" īpašnieku iesniegta par vairāku ASV tiesību aktu pārkāpumiem, tostarp intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, negodīgu komercpraksi un iedzīvošanos uz citu darba rēķina.

Pēc uzņēmuma pārstāvju paustā, "Printify" īpašnieks ir šķietami nelegāli nokopējis un pārveidojis "Printful" radīto "Woocommerce" integrācijas programmatūras kodu, kas paredzēts pasta izmaksu uzstādīšanai un aprēķinam, lai lietotāji varētu iegūt precīzas sūtīšanas izmaksas saviem produktiem.

Pirmo "Woocommerce" integrācijas programmatūras kodu "Printful" publicēja 2014. gada oktobrī, pēc kā sekoja ilgstošs integrācijas funkcionalitātes uzlabošanas posms, kurā tika ieguldīti nozīmīgi cilvēkresursi, zināšanas, laiks un finanšu līdzekļi. Vēlāk, 2017. gada jūnijā, "Printful" nāca klajā ar jaunu "Woocommerce" integrācijas programmatūras koda versiju, ko "Printify" ir šķietami nelegāli nokopējis un pāris mēnešu vēlāk publiskojis kā savu pirmo, pašu izstrādāto "Woocommerce" programmatūras kodu, skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat kompānijā piebilda, ka jebkura rīcība, kad kopē un attiecīgi aizskar tā intelektuālā īpašuma tiesības, neatbilst godīgai komercpraksei, pārkāpj piemērojamos tiesību aktus gan konkurences, gan intelektuālā īpašuma tiesību jomā.

Tostarp "Printful Latvia" galvenā juriste Baiba Orbidāne uzsvēra, ka "Printful" strādā godīgi, ievērojot ne tikai piemērojamās tiesību normas, bet arī ētikas normas un principus. "Tāpēc mums nav un arī turpmāk nebūs pieņemama rīcība, kad kāds varētu aizskart tiesības uz mūsu intelektuālo īpašumu," viņa pauda.

Latvijā strādājošās SIA "Printify Development" pārstāvji komentāru aģentūrai LETA solīja sniegt vēlāk.

"Printify Development" vienīgais īpašnieks ir ASV "Printify Inc.", kuru 2015. gadā Delaverā izveidoja Jānis Berdigans, Artis Kehris un Gatis Dukurs. "Firmas.lv" informācija, "Printify Development" pērn strādāja ar 1,069 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 6,9 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 105 553 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Savukārt "Printful Latvia" reģistrēta 2017. gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro. Kompānija 2018. gadā strādāja ar 11,461 miljona eiro apgrozījumu un peļņu 4,229 miljonu eiro apmērā. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Lauris Liberts un Agris Tamanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu