Brasas tilts tiks slēgts. Jaunās pārbrauktuves vietā iespējami pamatīgi sastrēgumi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā, Brasas rajonā jau tuvākajās dienās gaidāmas izmaiņas satiksmes organizācijā. Satiksme uz Brasas tilta tiks slēgta un automašīnu kustība tiks novirzīta uz īpaši izbūvētu dzelzceļa sliežu pārbrauktuvi, ziņo raidījums "TV3 ziņas".

Iedzīvotāji gan bažījas par iespējamiem sastrēgumiem un neertībām gājējiem. 

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante norāda, ka pārbrauktuve savienos Kluso ielu ar Gaujas ielu. Viņa stāsta, ka departaments ir mēģinājis runāt ar "Latvijas dzelzceļu" un ir lūguši, lai pārbrauktuve rīta un vakara stundās būtu vaļā. 

"Latvijas dzelzceļa" preses sekretāre Ella Pētermane informēja, ka šajā līnijā aptuveni 6-7 reizes stundā kursē pasažieru vilciens, bet pāris reizes stundā – kravas vilcieni. Tāpēc autovadītājiem būtu jārēķinās, ka pārbrauktuve būs slēgta aptuveni ik pa 15-20 minūtēm.

"Ņemot vērā, ka pasažieru vilcienu kursēšanas grafiku nosaka pats “Pasažieru vilciens”, "Latvijas dzelzceļam" nav iespēju izveidot tā saucamos logus, kad pārbrauktuve būtu bez pārtraukuma atvērta," ziņo Ella Pētermane. 

» Brasas tilta noslēpums, kas atklājies remontdarbu laikā

Sociālajos tīklos par jauno risinājumu pretrunīgs vērtējums. "Pilsēta cilvēkiem" lēš, ka lielākās neērtības būs tieši gājējiem un velobraucējiem. "Gājējiem un tiem 280 riteņiem stundā, kas te bija vasarā, atstāts pusotrs metrs. Nevienas gājēju pārejas, bet – kā gājējiem un velobraucējiem pārkļūt pāri intensīvā satiksmē? Tilta pusē gājējiem ciet. Ka tik auto labi," uzsver biedrības pārstāvis Māris Kalējs.

Ilze Dimante norāda, ka ar neertībām būs jārēķinās. Pārbrauktuve darbosies, līdz remontdarbi uz tilta tiks pabeigti. Iespējams, līdz 2023. gadam. Tiks pārbīdītas sliedes, tramvajs kursēs kā līdz šim. Rīgas Dome uzsāks tilta konservēšanas darbus, lai, tiklīdz atsāksies būvsezona, varētu atsākt darbus.

Darbus veic lietuviešu uzņēmums "Kauno tiltai".

Video: TV3 ziņu sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu