Kad sapnis kļūst par elli. Necilvēciskās elitārā skaistumkonkursa aizkulises (4)

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay
Viktorija Puškele
, Žurnāliste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vardarbība pret dalībniecēm, no zemes pacelts ēdiens un necilvēcīgi apstākļi - tās ir tikai dažas no šausmām, ko nācās paciest elitāra skaistumkonkursa dalībniecēm Itālijā, portālam "Rus.Tvnet" atklāja daugavpiliete Darja Orlovska.

Darja Latvijā ir startējusi tādos skaistumkonkursos kā "Miss Latvija", "Mrs. Top of the World" un "Elite Beauty Queen", tāpēc brauciens uz "Miss Europe Continental" konkursu šā gada novembrī bija sen gaidīts piedzīvojums. 

Darja stāsta, ka visos konkursos, izņemot "Miss Latvija", meitenēm ir dalības maksa.

"Es zināju, kas notiek skaistumkonkursu aizkulisēs Latvijā, tāpēc man bija ļoti interesanti uzzināt, kā tas notiek ārvalstīs."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darija Orlovska (@lazuchonokdasha) on

Piedāvājumu piedalīties skaistumkonkursā "Miss Europe Continental" Darja esot saņēmusi sociālajā tīklā "Facebook". Ar viņu esot sazinājies konkursa menedžeris no Itālijas, kurš, kā min mūsu stāsta varone, saņem procentu par katru piesaistīto dalībnieci. 

"Šādos konkursos tu pati apmaksā ceļa izdevumus, bet ēdināšanas izdevumi tiek segti no tavas konkursa dalības maksas. Mani apmierināja šīs izmaksas, jo es atradu lētu iespēju aizlidot uz Neapoli. Pēc piekrišanas man atsūtīja līgumu, kurš gan nebija sūtītāju parakstīts.

Es parakstīju, ieskenēju dokumentu un nosūtīju atpakaļ. Vēlāk man tika atsūtīts līgums kaut kādā jocīgā formātā, ko nemaz nevarēju atvērt. Līgumā bija noteikts, ka summa, ko mēs maksājam par dalību konkursā, ietver izmitināšanu, pārtiku, grima mākslinieku un frizieru pakalpojumus, kā arī pēc konkursa saņemsim skaistas fotosesijas bildes saviem portfolio."

"Un šeit es vēlos dot padomu visām meitenēm, kuras gatavojas piedalīties šāda veida konkursos ārvalstīs:

noteikti kārtīgi izskatiet līgumu un nekad to neparakstiet pirmās no savas puses. Izpētiet šo norunu līdz pēdējam sīkumam."

Pēc līguma meitenēm tika apsolīta pieczvaigžņu viesnīca, bet realitāte bija pavisam citāda... 

Tālāk viss aprakstīts no Darjas skatpunkta.

Pirmā diena

Es atlidoju uz Neapoli. Lidostā pulcējas simtiem meiteņu. Mūs izsauc un kaut kur ved. Autobusā ir troksnis, jo visas grib zināt, uz kurieni tiek vestas. Es neļāvos panikai. Nokļuvām viesnīcā. Izrādījās, ka mums trijām ir jāmitinās vienā viesnīcas numuriņā. Pēc izmitināšanas istabiņās mums dod pusstundu laika, lai paķertu peldkostīmu un vakarkleitu fotosesijai. 

Mūs steigā aizved uz fotosesijas vietu, kur gaida grima mākslinieki un frizieri.

Meitenes vairāk par 200, meistari - 50. Vietas maz, visi grūstās. Mūs lūdz uzvilkt peldkostīmus.

Pārģērbšanās vieta - sabiedriskā tualete, kur uz grīdas ir peļķes un izmētāts papīrs.

Tu apģērbies, nosauc savu dalības numuru, tevi izsauc pie baltas fotosienas, pāris foto un "nākamā..."! Pilnīgs konveijers!

Pēc tam tevi ķer aiz rokas un velk uz tualeti, lai tu pārģērbtu nākamo tērpu.

Pēc fotosesijas sekoja solītās vakariņas. Izskatās pēc restorāna, bet... Ēst mums dod treknu risoto ar sēnēm pelēkā krāsā. Otrajā saņemam vienkārši sakapāta Korejas kāposta lapu. Desertā - puse no mandarīna un divi kivi gabaliņi.

Foto: konkursa dalībnieces Instagram

Mūsu viesnīcas numuriņā atstarpe starp manu un ukraiņu konkursa dalībnieces gultu bija precīzi 10 cm. Meitene no Polijas gulēja mums burtiski pie kājām. 

Katru vakaru mūs atveda uz viesnīcu vienos naktī, tad mēs līdz trijiem naktī mazgājāmies, lai 7.30 jau skrietu brokastot. Tā kā es mazgājos trešā pēc kārtas, man siltā ūdens gandrīz nepietika. 

Otrā diena

Konkursa organizatorus biju brīdinājusi par savu laktozes un glutēna nepanesību, bet tāpat ik rītu brokastīs saņēmu piena un kviešu miltu produktus. Nebija nedz augļu, nedz dārzeņu. 

Otrajā dienā mūs veda uz it kā "ekskluzīvo fotosesijas vietu". Visi video tika filmēti viņu "Facebook" lapai, lai pievilinātu vairāk meiteņu nākamgad. 

Video rullītis no skaistuma konkursa oficiālās lapas:

Pēc fotosesijas mums pusdienas atnesa kaut kaut kādi vīrieši lielos plastikāta maisos, kurus nometa turpat uz zemes. Tad ņēma ēdienu no maisa un dalīja meitenēm.

Mūs baroja kā suņus - no zemes.

Mums piedāvāja ēst maizīti ar caurspīdīgu šķiņķa šķēli un sieru. Arī salātus. Veģetāriešiem tikai salātu lapa.

Foto: konkursa dalībnieces Instagram 

Mēs atbraucām uz konkursa mēģinājumu, kas notika drēgnā sporta kompleksā. Tur mums vajadzēja defilēt pa mēli. Varu teikt, ka uz ielas, kur lija lietus, bija mīlīgāki laika apstākļi.

Mums sākotnēji solīja, ka konkurss notiks operas namā, taču mierinājām sevi ar domu, ka šis ir tikai mēģinājums. 

Ievēroju, ka meiteņu palicis mazāk. No 200 konkursa dalībniecēm bija palikušas 120 - 130.

Un tad menedžeris paziņo, ka šogad, atšķirībā no iepriekšējā gada, notikšot divi konkursi: "Miss Europe Continental 2019" un "Miss Europe Continental World 2019". Pēc viņa teiktā tapa skaidrs, ka no mūsu grupas, kurā bija apmēram 120 cilvēki, tikai viena meitene varēs startēt konkursā, kurš notiks solītajā operā. Un te sākās panika!

Meitenes lamājās visās pasaules valodās, raudāja.

Lai viņas nomierinātu, organizators, kurš runāja tikai itāļu valodā, sāka ar dūri sist sev pa atvērtu plaukstu.

Daudzas nodomāja, ka tas ir acīmredzams drauds, bet es to visu iztulkoju ar itāļu mentalitāti un temperamentu. 

Tad mums tika aizliegta filmēšana un fotografēšana ar mobilajiem telefoniem. Draudēja, ka atņems telefonus. Kāds no organizatoriem meiteni, kura iebilda, nosauca par "resnu govi"!

Video: Miss Europe Continental

Vakarā mums vakariņās pasniedza rīsus ar zaļajiem zirnīšiem - tā bija mana vienīgā ēdienreize šajā dienā. 

Trešā diena

Katru dienu sistēma bija viena: vienos atbraucam, trijos gulēt, no rīta skriešana brokastīs. Tur arī nekas nemainījās, izņemot augļus, kuri izskatījās šādi... Sapuvuši āboli.

Foto: personīgais arhīvs

Mūs atkal atveda uz sporta kompleksu, kur šoreiz noritēja friziermeistaru konkurss. Mani krāsoja divas stundas, un visu šo laiku es bikini sēdēju uz plastikāta krēsla.

Mēs šeit salām piecas stundas.

Uz tualeti bija jādodas peldkostīmos un uz papēžiem.

Ārā lija lietus. Tiesa, šoreiz kompleksā bija siltāk - bija ieslēgta apkure. 

Ceturtā diena

Atkal nogurums, bezmiegs un briesmīgas brokastis. Braucam uz mēģinājumu, kur izdala kurpes, kurās visu dienu jāstaigā pa betona grīdu. Man bija slikta dūša. Sapratu - ja tā turpināsies, es noģībšu. 

Un tad jau tas notika - aizkulisēs noģība konkursa dalībniece. Sākās panika, kāda raudāja, tika izsaukta ātrā palīdzība un meiteni aizveda.

Video: konkursa "Miss Europe Continental" dalībniecei kļūst slikti

Pēc šī atgadījuma es sapratu, ka jāpārtrauc dalība šajā konkursā, un devu par to ziņu organizatoriem. Mani centās atrunāt, piedāvāja tulku. Viesnīcā satiku meiteni no Lietuvas, kura arī bija konfliktējusi ar konkursa organizatoriem. Šī iemesla dēļ viņai nebija ļauts doties uz mēģinājumu un turpmāk piedalīties šovā. 

Man bija biļete mājup pēc divām dienām, bet es nolēmu pamest viesnīcu, apmetoties citviet.

Piektā diena

Pēc grafika mums bija jādodas uz vakartērpu fotosesiju, kuru neapmeklējām. Vakarā pēc plāna jādodas bija uz operu, lai fotografētos uz sarkanā paklāja un sēdētu zālē, skatoties otrā konkursa finālu. Mēs sapucējāmies, bet mūs gandrīz neielaida dalībnieču autobusā. 

Konkurss notika tiešraidē, un acīmredzot viņi baidījās, ka mēs atkal izspēlēsim kādu triku. 

Tikai pateicoties citu dalībnieču atbalstam, konkursa organizatoriem nācās mani ielaist autobusā. Pēc fināla, kurā izvēlējās 20 meitenes, pārējās dalībnieces pameta zāli.

Mēs pievienojāmies un devāmies uz izeju, bet autobusā mūs nelaida. Stāvējām lietū un aukstā vējā. 

Sestā diena

Mūs aizveda uz lidostu, no kurienes katra konkursa dalībniece lidoja mājās. Esot tur, mēs baidījāmies dalīties ar šo informāciju, video un fotogrāfijām. Tomēr tagad mēs apkopojam informāciju, lai atklātu patiesās skaistumkonkursa aizkulises. 

Mūsu čatā atklājās, ka konkursa dalībniecei no Norvēģijas pēc stipra sitiena pa seju bija pat miesas bojājumi. 

Foto: TVNET

Neskatoties uz visu šo murgu, man bija patīkami uzzināt, ka grima meistari, kuri konkursā darbojās jau ilgus gadus, pēc notikušā sarīkoja publisku protesta akciju pret vardarbību. Viņi to pauda ar uzzīmētu sarkanu svītru uz vaiga.

Foto: Instagram участниц конкурса

Konkursa organizatori neatbildēja uz TVNET RUS komentāra pieprasījumu.

Darja nav vienīgā konkursa dalībniece, kura pēc dalības šajā konkursā plašsaziņas līdzekļiem pastāstīja par notikušo. Meitene stāsta, ka nolēmusi dalīties ar stāstu par piedalīšanos konkursā, lai brīdinātu tos, kuri neapzināti varētu nonākt līdzīgā situācijā.

Darja Orlovska saka, ka ir gatava atbildēt uz visiem jautājumiem (ja tādi ir!) Savā Instagram kontā. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu