"Jau no rīta piedzēries." Krievijā 15 gadus veca meitene nonāvē savu patēvu (4)

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas pilsētas Permas apgabalā uzsākta krimināllieta par strādnieka Jakoba Paņkova nāvi. Galvenā aizdomās turamā ir viņa 15 gadus vecā pameita. Aculiecinieki liecībās minējuši - patēvs dzērumā uzbrucis pusaugu meitenei, viņas draugiem un vecmāmiņai, tādēļ meitenes raidītais naža dūriens vīrieša krūtīs bijusi pašaizsardzība. Mirušā Paņkova radinieki tam negrib piekrist, apgalvojot, ka tā bijusi plānota slepkavība. Par incidenta apstākļiem vairāk atklāj medijs "Ria Novosti".

Novembra beigās Permas pagastā tika nogalināts uzņēmuma "Kamsky Kabel" darbinieks Jakobs Paņkovs. Pēc aculiecinieku stāstītā tajā dienā viņš ieradās apciemot savu bijušo sievu Džūliju, ar kuru viņš bija apprecējies pirms aptuveni gada, taču vairs nedzīvoja kopā. Sieviete kopā ar savu 15 gadus veco meitu Darju (nepilngadīgās personas vārds mainīts) dzīvoja pie mātes. Laulātajiem nebija oficiāli izbeigta laulība.

"Neskatoties uz agro rīta stundu, Jaša jau bija piedzēries," stāstīja aizdomās turētās Darjas māsa Marija.

Paņkova apmeklējuma laikā dzīvoklī atradusies sievas māte, abas māsas un viņu divi draugi.

Liecinieki apgalvo, ka 38 gadus vecais vīrietis tuvojies meitenei un ar visu spēku iesitis viņai pa seju. Skolniece pēc sitiena ietriekusies ar galvu televizorā. Tad vīrietis dusmās uzklupis vienam no viesiem - puisis pēc sitiena nokritis uz zemes un Paņkovs viņam vairākkārt sitis pa seju, salaužot viņam degunu.

Darja un viņas vecmāmiņa mēģinājušas aizvilināt dzērušo vīrieti projām, bet viņš satvēris savu pameitu aiz matiem un vairākas reizes triecis viņas galvu pret grīdu, pēc tam ar dūrēm brūkot virsū viņas vecmāmiņai.

"Ciemiņi - divi pazīstami puiši - kliedza uz Jašu, lai mēģinātu apturēt sišanu, bet viņiem tas neizdevās," atklāj Marija.

"Darja aizskrēja uz virtuvi, paķēra nazi un atgriezās istabā, ietriecot to vīrietim tieši krūtīs.

Puiši nekavējoties izsauca ātro palīdzību. Mediķi ieradās tikai pēc 40 minūtēm. Pa to laiku Jakobs jau bija miris - naža asmens caurdūra vīrieša plaušas."

Policija ieradusies uzreiz pēc ātrās palīdzības. Kārtībsargi uz karstām pēdām nevienu neesot aizturējuši, tikai pārbaudījuši telpas. Vīrieša mirstīgās atliekas tikušas nodotas tiesu ekspertīzei un cietušie nogādāti traumpunktā.

"Visi incidenta aculiecinieki bija dzērumā - visu dienu kopā dzēra alkoholu," pastāstīja mirušā vīrieša radinieks. "Tāpēc mēs uzskatām, ka notikusi apzināta slepkavība."

Slepkavība, negadījums vai pašaizsardzība?

Krievijas Izmeklēšanas komiteja uzsāka krimināllietu par "slepkavību". "Ir iecelti vairāki izmeklētāji, kas strādā ar lietu, ieskaitot tiesu psihiatrisko izmeklēšanu," skaidro Darjas advokāte Anastasija Šardakova.

"Izmeklēšana ļaus korekti noteikt, vai noziegums izdarīts afekta stāvoklī. Pēc rezultātu saņemšanas mēs plānojam lūgt lietu pārkvalificēt. Darjai ir aizdomās turamās statuss, bet izmeklētāji vēl nav vērsušies tiesā ar preventīvo soda līdzekli. Vārdu sakot, tagad viss ir atkarīgs no ekspertīzes."

Advokāte ir runājusi ar savu klientu bērnu psihologa klātbūtnē un ir pārliecināta, ka meitene rīkojusies spontāni, nevis ar nodomu.

"Personīgi man nešķiet, ka šī skolniece būtu spējīga pastrādāt aukstasinīgu slepkavību," norāda advokāte. "Viņa nespēj atstāstīt tās dienas notikumu secību, neatceras detaļas un, šķiet, līdz galam nesaprot notikušo. Tas viss ļoti atgādina pašaizsardzību."

Ģimenes dzīve

Pēc radinieku stāstītā, Jakobs un Džūlija satikās apmēram pirms septiņiem gadiem. Pēc kāda laika viņi apprecējās.

"Viņi nopirka dzīvokli, un mēs sākām dzīvot četratā - es, māte, patēvs un Darja," atceras Marija. "Pirmos divus vai trīs gadus viss bija kārtībā. Vecāki veica remontu dzīvoklī, iegādājās sadzīves tehniku, devās atvaļinājumā uz Krimu. Bet tad viņi sāka dzert, un Jaša arvien biežāk sāka palaist rokas. Bieži uz mājām tika saukta policija, bet neviens negribēja iedziļināties ģimenes ķīviņos, un pati māte nevēlējās rakstīt iesniegumu par Jašu.

Pagājušajā gadā viņa nokļuva slimnīcā - mans patēvs salauza mātei galvaskausu. Tad viņa saprata, ka ir gana."

Laika gaitā Marija pārcēlusies dzīvot pie sava drauga, bet periodiski apciemojusi savu jaunāko māsu. Pēc viņas teiktā, pastāvīgas piedzeršanās dēļ vecāki zaudēja kontroli pār Darju.

Darja pameta skolu, palika uz otru gadu, bieži klaiņoja un drīz vien nokļuva nepilngadīgo uzskaitē. Februārī Džūlija un viņas meita attālinājās no Paņkova un apmetās dzīvot pie mātes.

Neskatoties uz to, ka pāris dzīvoja atsevišķi un gatavojās laulību šķirt, viņi uzturēja attiecības un periodiski tikās. "Jaša mums citreiz atveda pārtiku, un māte ik pa laikam devās pabarot viņa kaķi," stāsta Marija.

"Bet reiz patēvs savu mājdzīvnieku izmeta no piektā stāva. Kad viņš piedzeras, viņš kļūst ārkārtīgi agresīvs. Turklāt pret viņu reiz tika ierosināta krimināllieta par agresīvu izturēšanos pret nepilngadīgajiem - viņš paaicināja Darjas draugus iedzert un pēc tam dzērumā viņus piekāva. Tas notika tad, kad māte viņu pameta."

Mirušā radinieki neslēpa, ka Paņkovs tiešām lietojis alkoholu, taču skaidroja, ka vienmēr ar mēru. Proti, dzēruma viņš esot palicis mierīgs un atturīgs.

"Tikai tad, ja kompānija, kurā viņš nonāca, izturējās agresīvi, tad Jaša kļuva tāds pats," atceras mirušā radinieks.

"Viņa sievai un nepilngadīgajai pameitai nebija priekšzīmīga uzvedība. Šī slepkavība to apstiprina, tāpēc mēs centīsimies nodrošināt, lai Darja likuma priekšā atbildētu par šo noziegumu."

Izmeklētājiem un psihologiem ir jānoskaidro, vai tā bija plānota slepkavība. Maksimālais sods nepilngadīgajai meitenei var būt līdz desmit gadiem cietumā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu