Mīklaina nāve, kas neparādās slimnīcas ierakstos... Latviete meklē savu 43 gadus pazudušo dvīņumāsu

Vineta meklē savu dvīņu māsu Foto: Из личного архива
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Es un mana dvīņumāsa piedzimām 1976. gada 2. septembrī... Un tad septītajā dienā pēkšņi pateica, ka viena ir nomirusi... Mammai šķiet, ka viņas bērns nav miris, bet gan kādam atdots." Vineta ar starptautiskā raidījuma "Gaidi mani" ("Zhdi menya") starpniecību cer atrast savu dvīņumāsu. Par Vinetas dzīvesstāstu portālam "Apollo" atklāj raidījuma "Gaidi mani" brīvprātīgais Mārtiņš Ziebergs.

Vineta vēstulē raidījumam atklāj, ka viss noticis mīklainos apstākļos, bet fakts ir skaidrs, ka 1976. gada 2. septembrī Vinetas mammai piedzima divas meitiņas - Vineta un viņas māsa. Abi jaundzimušie tika ierakstīti dzemdību nodaļas ierakstos, bet tad viens zīdainis pazuda.

"Es un mana dvīņumāsa piedzimām Stučkas rajona slimnīcā. Kā mamma atceras - viena plkst. 11 un otra plkst. 11.10. Pēc ārsta teiktā - svērām 2000 un 2200 gramus. Mamma mūs arī abas redzēja, jo sākumā tikām viņai nestas. Arī dzemdību nodaļas vadītājs dakteris Rogulis teicis, ka "maziņas, bet ņipras"."

"Tad - pēc septiņām dienām - viņai pateica, ka viena meitenīte nomirusi. Protams, neviens jau bērna mirstīgās atliekas neparādīja, tikai pateica, ka jūs jau tāpat viņu neglabāsiet. Bet bērna nāve slimnīcas ierakstos nekur neparādās," vēstulē pauž Vineta.

"Liktenis vai drīzāk cilvēku alkatība un tā laika iekārta mūs izšķīra pret vecāku gribu."

Vineta pauž, ka ilgu laiku bija ticējusi tam, ka viņas dvīņumāsa ir nomirusi slimnīcā, taču pēc painteresēšanās slimnīcas reģistratūrā - redzētais liecinājis par ko citu.

"Tā kā es pati strādāju jau vairāk nekā 20 gadus šajā pašā slimnīcā, kur piedzimu, es sāku interesēties par saviem dzimšanas ierakstiem. Atklājās dīvainas lietas - ieraksti ir laboti, svītroti un tad es sapratu, ka kaut kas te nav tīrs!" vēstulē norāda Vineta.

"Slimnīcas žurnālā ir ierakstīts, ka piedzimušas divas meitenītes - plkst. 11, svaru nevar īsti salasīt, jo aizkrāsots, un plkst. 11.10 piedzimis otrs zīdainis ar svaru 2200 grami. Tad bērnu reģistrācijas žurnālā ir reģistrēta tikai viena meitene un dzimšanas laiks ir labots no plkst. 11 uz 11.10. Izrakstīšanās žurnālā ir ieraksts, ka 11. septembrī mani ar mammu pārveda uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 8. nodaļu," atklāj sieviete.

"Dzemdību nodaļas vēsturi arhīvā neatradu... Sanāk, ka piecas dienas bērns dzīvoja bez jebkādas reģistrācijas! Tā laika ārsti jau ir miruši un kas dzīvi - neko neatceroties... Noteikti negrib atcerēties."

Foto: Vinetas fotogrāfijas - bērnības, skolas, tagadējās un svītrotie ieraksti no slimnīcas dokumentiem

"Šajā vasarā Lielvārdes šlāgerkoncertā, kas laikam bija jūnija, pazīstami cilvēki esot  redzējuši man ļoti līdzīgu cilvēku. Likteņa ironija vai dzīves īstenība?" vēstulē atklāj Vineta.

Ja jums ir zināma kāda informācija, kur varētu atrasties Vinetas dvīņumāsa, lūgums informēt raidījuma "Gaidi mani" ("Zhdi menya") brīvprātīgo Mārtiņu Ziebergu uz e-pasta adresi: martins.ziebergs@inbox.lv.     

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu