"Red Wings" uzvar "Jets" un pārtrauc 12 zaudēto spēļu sēriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Detroitas "Red Wings" hokejisti
Detroitas "Red Wings" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Detroitas "Red Wings" ceturtdien izcīnīja uzvaru, kā rezultātā izdevās pārtraukt 12 zaudēto spēļu sēriju.

"Red Wings" mājās ar 5:2 (2:0, 2:2, 1:0) uzvarēja Vinipegas "Jets".

Uzvarētājiem ar trim rezultativitātes punktiem izcēlās Filips Zadina (1+2), Robijs Fabri (2+1) un Filips Hroneks (1+2). Tikmēr "Jets" komandā divi vārti Kailam Konoram, bet tikpat rezultatīvas piespēles Markam Šeifelem.

Spēles rezultātu astotajā minūtē izdevās atklāt mājinieku uzbrucējam Darenam Helmam, kurš izmantoja aizsarga kļūdu laukuma vidusdaļā, un ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī panāca 1:0. Sešas minūtes vēlāk Fabri realizēja skaitlisko vairākumu, bet savus otros vārtus viņš guva jau otrā perioda ceturtajā minūtē. Septiņas minūtes līdz otrā perioda beigām Kails Konors uz tablo jau bija panācis 2:3, tomēr "Jets" atlikušajā laikā vārtus vairs neguva, kamēr mājinieki bija precīzi vēl divas reizes, svinot pirmo panākumu kopš 13.novembra.

Citā spēlē Tampabejas "Lightning" mājās ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) uzvarēja Bostonas "Bruins". Mājinieku rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās kapteinis Stīvens Stemkoss, bet Ņikita Kučerovs divreiz rezultatīvi piespēlēja. "Bruins" komandā vārtus iemeta Patriss Beržerons un Džons Mūrs.

Tikmēr Floridas "Panthers" savā laukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Islanders". Uzvarētājiem divas piespēles nopelnīja Džordans Eberle, bet vienīgos Floridas komandas vārtus iemeta Maiks Hofmans.

Pie uzvaras tika arī čempioni Sentluisas "Blues", kas mājās ar 4:2 (1:2, 3:0, 0:0) uzvarēja Vegasas "Golden Knights", pārtraucot trīs zaudēto spēļu sēriju. Vārtus un rezultatīvu piespēli čempionvienībā iekrāja Oskars Sundkvists, bet "Golden Knights" rindās vārtus iemeta Makss Pačioreti un Viljams Karjērs.

Tikmēr Edmontonas "Oilers" viesos ar 5:6 (1:2, 1:2, 3:2) zaudēja Minesotas "Wild". 

Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli "Wild" komandā izcēlās Ēriks Stāls, Džeisons Zakers un Džordans Grīnvejs, bet divas rezultatīvas piespēles Kārsonam Sosī. Edmontonas klubā vārti un rezultatīva piespēle kapteinim Konoram Makdeividam, Džeimsam Nīlam un Oskaram Klefbomam.

Visbeidzot Kalgari "Flames" mājās ar 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) uzvarēja Toronto "Maple Leafs". Divus rezultativitātes punktus uzvarētājiem iekrāja Šons Monehens (0+2), Džonijs Gudro (2+0) un Treviss Hamoniks (1+1). Savukārt Toronto komandā Mičelam Mārneram un Džonam Tavaresam pa piespēlei un gūtiem vārtiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucēju Zemga Girgensona un Teodora Bļugera pārstāvētās NHL vienības Bufalo "Sabres" un Pitsburgas "Penguins" ceturtdien izcīnīja uzvaras, bet latvieši ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

"Sabres" mājās ar 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) uzvarēja Nešvilas "Predators".

Girgensons laukumā pavadīja 18 minūtes un 13 sekundes, no tām divas minūtes un astoņas sekundes nospēlējot mazākumā. Uzbrucējs izdarīja četrus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, tikpat reizes bloķēja pretinieka mesto ripu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Tikmēr "Penguins" savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".

Bļugers laukumā pabija 18 minūtes un 39 sekundes, no tām 38 sekundes nospēlējot mazākumā, bet vēl deviņas vairākumā. Uzbrucējs arī izdarīja trīs metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderību. Savukārt Merzļikins šo spēli vēroja no rezervistu soliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu