Menedžeris skaidro iemeslus, kāpēc Balcers nespēlē NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Belleville Senators/Twitter

Otavas "Senators" komandas ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions daļēji paskaidrojis iemeslus, kāpēc latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers un citi šī kluba sistēmā esošie perspektīvie hokejisti nesaņem izsaukumu uz Nacionālo hokeja līgu (NHL).

Pašlaik 22 gadus vecais Latvijas hokejists savainoja ceļgalu nedēļu pirms NHL sezonas sākuma.

Atgūstoties no savainojuma, Balcers sezonu sāka NHL komandas Otavas "Senators" fārmklubā Belevilas "Senators".

Amerikas Hokeja līgā (AHL) šosezon Balcers pie rezultativitātes punktiem ticis 11 mačos pēc kārtas, kas ir jauns Belevilas "Senators" kluba rekords.

Balcers pēc traumas izdziedēšanas AHL laukumos devies 11 mačos, kopā sakrājot 17 rezultativitātes punktus - 6 vārti un 11 piespēles.

Kaut arī Latvijas hokejists spēlē ļoti rezultatīvi, viņš tā arī šosezon nav saņēmis izsaukumu uz NHL.

Dorions intervijā "Postmedia" norādījis, ka Balcers un citi kluba perspektīvie hokejisti laika gaitā tiks izsaukti uz NHL, kad pienāks tam īstais brīdis, taču viņu vieta šobrīd esot AHL. 

"Katram perspektīvajam spēlētājam ir citādāks ceļš līdz NHL. Mēs vēlamies pārliecināties, ka šie spēlētāji, nokļūstot NHL, spēj dot ieguldījumu gan personīgajos, gan komandas panākumos," sacīja Dorions.

"Pāragri izsaucot spēlētājus (uz NHL) var sagraut gan viņu pašu, gan komandas panākumus," uzskata Otavas "Senators" ģenerālmenedžeris.

"Mums ir plāns katram perspektīvajam spēlētājam, kad viņš ir sasniedzis konkrētu līmeni AHL. Daži puiši noteikti šogad tiks pie spēlēm arī šeit (NHL)," sola Dorions.

"Mums jābūt piesardzīgiem ar spēlētājiem, kuri aug un attīstās. Lai nenotiktu tā, ka nonākot NHL viņi vairs negūst panākumus," piebilda ģenerālmenedžeris.

Dorions arī atzīmēja, ka nevajadzētu jaunos spēlētājus "raustīt" šurpu turpu no AHL uz NHL un atpakaļ.

Balcers pagājušajā sezonā debitēja NHL, kopumā aizvadīja 36 spēles, guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, bet AHL 43 mačos viņš izcēlās ar 31 punktu (17 vārti + 14 piespēles).

Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Balcers bija viens no Latvijas izlases līderiem. Šogad viņš septiņās spēlēs guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet pērn astoņās spēlēs viņa kontā 4+2.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu