Obama: Sievietes neapstrīdami ir labākas par vīriešiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais ASV prezidents Baraks Obama.
Bijušais ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AP/Scanpix

Uzstājoties Singapūrā, bijušais ASV prezidents Baraks Obama pavēstījis, ka "sievietes neapstrīdami ir labākas par vīriešiem". Viņš uzskata, ka, ja visas pasaules valstis vadītu sievietes, uzlabotos dzīves kvalitāte un paaugstinātos sasniegtie rezultāti, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Uzstājoties pasākumā par līderību, kādreizējais ASV prezidents sacīja, ka sava termiņa laikā pārspriedis, kā izskatītos pasaule, ja to vadītu sievieties.

"Sievietes, es tikai vēlētos lai jūs zināt - jūs neesat ideālas, bet tas, ko varu pateikt diezgan neapstrīdami, ir tas, ka jūs esat labākas nekā mēs [vīrieši]," sacīja Obama.

"Esmu pilnīgi pārliecināts, ja divus gadus visas valstis uz zemes vadītu sievietes, būtu novērojami uzlabojumi gandrīz visās jomās... dzīves kvalitātē un rezultātos."

Jautāts, vai viņš apsvērtu iespēju atkal kļūt par politisko līderi, Obama sacīja, ka tic tiem līderiem, kas atkāpjas, kad ir pienācis laiks.

"Ja paskatās uz pasauli un problēmām, parasti tie ir veci cilvēki, parasti veci vīrieši, ka nepaiet malā," sacīja bijušais ASV prezidents.

"Politiskajiem līderiem ir svarīgi censties sev atgādināt, ka tu tur esi, lai darītu darbu, bet tu neesi tur uz mūžu, tu neesi tur, lai paaugstinātu savu nozīmīgumu uz varas rēķina."

Obama bija ASV prezidents no 2009. līdz 2017. gadam. Kopš pilnvaru beigām viņš kopā ar sievu Mišelu izveidojis fondu, kas nodarbojas ar jaunu līderu mentoringu visā pasaulē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu