Ārste atklāj, kāpēc dažiem saaukstēšanās gadījumā nevajadzētu dzert karstu tēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

"Iedzer karstu tēju!" - tā ir frāze, kuru noteikti ir dzirdējis ikviens, kas ir saaukstējies vai mokās ar iesnām. Izrādās, ka šis ieteikums nav attiecināms uz visiem - dažu veselībai tas var nākt pat par sliktu, vēsta portāls "Life".

Krievu dietoloģe Jeļena Solomatina atklāj, ka paaugstinātas ķermeņa temperatūras gadījumos ir jādzer silta, nevis karsta tēja.

"Ja ir "uzkāpusi" temperatūra, ir jādzer daudz siltas tējas. Ja tiek lietota karsta tēja, veselības stāvoklis var pasliktināties, jo tējai ir temperatūru paaugstinošs efekts," stāstījusi Solomatina.

Speciāliste uzsvērusi, ka "šis dzēriens tāpat arī ir urīndzenošs. Tā kā slimības laikā cilvēks ļoti daudz šķidruma zaudē svīstot, ir vērts piedomāt pie tā, kā saglabāt pietiekami daudz ūdens organismā. Labi palīdz dažādi sārmaini dzērieni, piemēram, zāļu tējas vai citrona dzēriens".

Eksperte atklājusi, ka "melno tēju nevajadzētu dzert tiem, kuriem ir problēmas ar nervu sistēmu vai kurus biedē stomatologa apmeklējumi. Šis tējas veids negatīvi ietekmē veselību gadījumos, kad cilvēkam ir ateroskleroze, hipertensija, bezmiegs, kā arī cilvēkiem ar kuņģa-zarnu trakta slimībām, kolītu, kuņģa čūlām vai paaugstinātu skābuma līmeni kuņģī".

Melno tēju tāpat nevajadzētu lietot grūtniecības laikā, lai samazinātu nervu uzbudinājuma un spontānā aborta riskus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu