No jaunā gada plānots nogriezt atlaides vairākos "Rīgas mikroautobusu satiksmes" maršrutos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rīgas satiksme" maršruta mikroautobuss.
"Rīgas satiksme" maršruta mikroautobuss. Foto: Edijs Pālens/LETA

No nākamā gada plānots likvidēt braukšanas maksas atlaides vairākos kompānijas "Rīgas mikroautobusu satiksme" maršrutos, un domes uzņēmums "Rīgas satiksme" tādā veidā iecerējis ietaupīt teju divus miljonus eiro gadā, vēsta Latvijas Radio.

Jau šā gada sākumā pēc "Rīgas satiksmē" izgaismotā korupcija skandāla un auditoru atklājuma, ka sadarbošanās ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi" rada sešu miljonu eiro gada zaudējumus, "Rīgas satiksmes" pagaidu valde lēma lielu daļu maršrutu pārveidot par maksas – ar to saprotot, ka šajos mikroautobusos nedarbojas Rīgas dāsnā atlaižu politika.

Pēc Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāja, "Saskaņas" deputāta Vadima Faļkova teiktā izriet, ka formāli dome atlaižu politiku nemaina, taču samazina labumu izmantošanas iespējas mikroautobusos.

Faļkovs sacīja, ka Rīgas dome atlaižu politiku saglabā pilnā apmērā "Rīgas satiksmes" maršrutos, savukārt mikroautobusi ir privātais transports, un tajā atlaides nedarbosies.

Tā sauktie "trīssimtie" mikroautobusi braucējus vadā par pilnu maksu, un nākamgad vairākiem mikroautobusu maršrutiem mainīs numerāciju, un tie kļūs par "trīssimtajiem" jeb pilnas maksas mikroautobusiem. Dažus maršrutus arī plānots apvienot. 

Tāpat no 1. janvāra mikroautobusi vairs nebrauks uz mikroautobusu staciju Stacijas laukumā, bet brauks tālāk uz Abrenes ielu, jo mikroautobusiem likts atbrīvot staciju, stāstīja Faļkovs.

Iemesls ir zemes īpašnieka lēmums uzteikt nomas tiesības, un šā iemesla dēļ, piemēram, reģionālo autobusu galapunkts būs Rīgas autoosta, informēja Autotransporta direkcija.

Rīgas pašvaldības komisijā, kurā sprieda par lēmumu samazināt labumus mikroautobusos, atlaižu saņēmēju skaitu pateikt nevarēja, taču viņiem tika piedēvēta nelabvēlīgas vides radīšana sabiedriskajā transportā, liecina sēdes ieraksts, kurā izskan arī apgalvojums, ka atlaižu saņēmēji mikroautobusos ietekmēja to pasažieru daļu, kuri vēlējās braukt par pilnu maksu, un radīja viņiem nelabvēlīgu vidi.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Pasažieru pārvadājumu pārvaldes vadītāja pienākumu pildītāja Santa Aveniņa skaidroja, ka virknē maršrutu no atlaidēm lemts atteikties, jo nav piepildījies to ieviešanas mērķis – proti, šie mikroautobusi nodrošina unikālus savienojumus, ko neveic "Rīgas satiksme", taču braucēji tos nav izmantojuši.

Rīgas dome norāda, ka atlaižu izmantotāji zaudēs dažus tiešos maršrutus, taču ierastos galamērķus varēs sasniegt, pārvietojoties ar pārsēšanos, norāda Latvijas Radio.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu