Rīgas "Dinamo" arī pēc pārtraukuma turpina zaudējumu sēriju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Gagarina kausa čempionei Maskavas CSKA.

Rīdzinieki cietuši piecus zaudējumus pēc kārtas, no kuriem četri bija pirms astoņu dienu pauzes.

Rīgas komandas labā vārtus guva Kārters Eštons.

Spēles pirmajās minūtēs neliels pārsvars bija CSKA komandai, kas arī pirmā guva vārtus - astotajā minūtē pēc rikošeta ripa nonāca Maksima Mamina rīcībā, kurš panāca 1:0. Perioda otrajā pusē rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču savu iespēju neizmantoja.

Vienā no spēles epizodēm CSKA otrreiz ieraidīja ripu vārtos, taču pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika fiksēta aizmugures situācija un rezultāts uz tablo palika nemainīgs. Pavisam negaidīts pavērsiens bija perioda pēdējā sekundē, kad pēc Artūra Kuldas metiena Kārters Eštons no vārtu priekšas panāca 1:1.

Otrā perioda pirmajā pusē "Dinamo" vēlreiz neizmantoja iespējas, spēlējot piecatā pret četriem, turklāt trešdaļas vidū mājinieki tika sodīti. Pēc Bena Māršalas kļūdas pie laukuma apmales, viesi ieguva ripu un izslidoja divatā pret rīdzinieku aizsargu, Maksimam Šalunovam panākot 2:1. Piecas minūtes vēlāk Mamins pēc ātra uzbrukuma bija pirmais pie Andreja Makarova nepiefiksētās ripas un dubultoja CSKA pārsvaru.

Spēles trešajā nogrieznī CSKA turpināja dominēt, iniciatīvu zaudējot vien uz dažām minūtēm perioda pirmajā pusē, kad spēlēja mazākumā. Trešdaļas otrajā desmitminūtē maskavieši pirmo reizi tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču viena hokejista pārspēku neizmantoja. 

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Makarovu nomainīja sestais laukuma spēlētājs, taču tas augļus nenesa. Turklāt 46 sekundes pirms finālsvilpes Mamins ar metienu tukšos vārtos nokārtoja sev "hat-trick".

Šajā mačā komandas vārtu drošība tika uzticēta Makarovam, bet pieteikumā bija arī Reinis Liepiņš, jo "Dinamo" pirmais vārtsargs Aleksanders Salāks ir apslimis.

Rīgas "Dinamo" komanda ar 27 punktiem 38 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā, bet CSKA ar 53 punktiem 36 mačos ieņem otro pozīciju Rietumu konferencē.

Jau ziņots, "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar slovāku aizsargu Mareku Djalogu, kurš gan otrdien vēl nedebitēja Latvijas komandā.

Šodienas mačā ar CSKA traumu skartajā aizsardzības līnijā nevarēja palīdzēt Kristaps Zīle, Uvis Balinskis un Oskars Bārtulis. Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Dinamo" aizsardzības līnija pirms pārtraukuma bija piedzīvojusi virkni traumu. 

Šobrīd ierindā ir visi aizsargi, atskaitot trīs. Zīlem smaga ceļgala savainojuma dēļ sezona jau ir beigusies. Arī Balinskim savainojums pagaidām liedz doties laukumā, un viņa prombūtni varētu vērtēt "uz nenoteiktu laiku". Toties Bārtulis jau trenējas kopā ar pārējiem hokejistiem, taču laukumā šodien vēl nedevās. Savainoti, un pagaidām nav zināms, kad varēs atgriezties laukumā, ir uzbrucēji Koltons Gilīss un Aleksandrs Protapovičs. 

Jau ziņots, ka pārtraukumā pēc abpusējas vienošanās "Dinamo" pārtraukusi līgumattiecības ar 23 gadus veco vārtsargu Maksimu Tretjaku. Tretjaks Rīgas kluba rindās 2019./2020.gada sezonā laukumā devās četrās spēlēs, vidēji spēlē savos vārtos ielaižot 2,75 ripas un atvairot 88,5% pretinieku metienus.

Abas komandas KHL čempionātā savā starpā tikušās 31 reizi, un tikai septiņās pārāki bijuši rīdzinieki. Pie tam maskavieši uzvarējuši 12 pēdējās savstarpējās cīņās ar kopējo vārtu starpību 44:9. Šajās cīņās iegūts viens punkts par zaudējumu pagarinājumā. Šosezon 5.oktobrī komandas jau tikās, CSKA svinot graujošu uzvaru ar 6:1.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu