Cik ilgi darbā drīkst sēdēt tualetē? Kompānija izgudro slīpus podus, lai darbinieki mazāk laika pavadītu “mazmājiņā” (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Kompānija "StandardToilet" nākusi klajā ar jaunu tualetes podu dizainu. Jaunie tualetes podi uztaisīti 13 grādu slīpumā, lai samazinātu darbinieku pavadīto laiku tualetēs, ziņo portāls "The Guardian". 

Pēc kompānijas aplēsēm, izmantojot šos podus, darba devēji par 25% var samazināt darbinieku pavadīto laiku "uz poda".

Jaunie podi paredz, ka lietotājam uz poda būs jāsēž 13 grādu leņķī. Tādā veidā cerot, ka šī neērtā pozīcija viņam liks ātrāk nokārtot savas dabiskās vajadzības.

Izstrādātāji ir pārliecināti, ka tieši 13 grādu leņķis "uz leju" tualetes podam ir īstais slīpums, kurā darbinieki sāks justies neērti jau pēc piecām minūtēm. Slīpums arī neradīšot nekādas ilglaicīgas sāpes. 

Rodas jautājums, kāpēc tas viss vajadzīgs? Galvenais iemesls šim "izgudrojumam" ir kompānijas aplēses, ka darbinieku iešana uz tualeti nav produktīva aktivitāte. Ir aprēķināts, ka katru gadu kompānijas zaudē aptuveni četrus miljardus ASV dolāru, jo viņu darbinieki pārāk bieži iet nokārtoties. 

Pamatojoties uz "StandardToilet" aprēķiniem, katrs darbinieks tualetē dienā vidēji pavada aptuveni 10 minūtes. Viņu produkts šo laiku samazināšot par 25%, lai darbinieki varētu šīs divarpus minūtes pievērsties kaut kam produktīvākam. Kā, piemēram, aiziet pēc kafijas. 

Šis, protams, rosina pretjautājumu - cik tad ilgi ir jāuzkavējas tualetē?

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu