Banda no Igaunijas iztukšojusi vairākus Indijas un Bangladešas iedzīvotāju banku kontus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāda banda no Igaunijas uzdzīvojusi ar Indijā, Bangladešā un Pakistānā nozagtiem kredīkaršu datiem. Bandas locekļi tiešsaistes veikalos iegādājušies dārgas preces, pasūtījuši ēdienu aplikācijās un izņēmuši skaidru naudu no bankomātiem, ziņo "Postimees".

Vairāku mēnešu laikā daudzi Indijas iedzīvotāji zaudējuši līdz pat 100 000 eiro. Cilvēki palikuši pat bez visiem ietaupījumiem.

Vairāku gadu laikā recidīvistam Konstantīnam Letko noziedzīgās shēmās izdevies iesaistīt vairākus vīriešus un sievietes, kuri sapņojuši viegli nopelnīt. Noziedzinieks strādājot par taksistu varējis pierunāt vairākus cilvēkus.

Pērnā gada Jaungada naktī Swedbank esot saņēmusi no Indijas pilsētas bankas vairākus pieprasījumus atcelt darījumus, taču šīs prasības neesot apstiprinātas.

Saskaņā ar Igaunijas banku darbinieku teikto paziņojumi nav sastādīti pareizi. Indijas bankas nav atzīmējušas iespēju "darījumi ar mikroshēmu".

Taču Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas datu birojs novērojis, ka strauji palielinājusies naudas plūsma no Indijas banku kartēm uz Igauniju. Birojs policijai norādījis uz iespējamu likumpārkāpumu.

Gadu vēlāk kāds Tallinas iedzīvotājs ievērojis, ka pie kāda Tallinas bankomāta, it kā izņemot naudu, uzturas aizdomīgs četru cilvēku bariņš. Aculiecinieks par to esot paziņojis policijai.

Šie cilvēki izrādījušies Letko banda, kuri ar viltotām kartēm bez naudas atstājuši cilvēkus no Bangladešas un Pakistānas. Šoreiz bankomāts esot uzrādījis kļūdu - "reģions bloķēts". Bet izmēģinot vairākus bankomātus, krāpniekiem joprojām esot izdevies izkrāpt naudu 10 000 eiro vērtībā. 

Kopumā, ņemot vērā iepriekšējās naudas izņemšanas reizes, viņiem izdevies iegūt 117 900 eiro. Lielāko naudas daļu kontrolējis pats Letko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu