Lielbritānijā skolas biedri apsmej un liek ēst zāli zēnam, kurš ir vegāns (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lielbritānijā kāds 11 gadus vecs zēns skolā saskāries ar apcelšanu, jo ir vegāns. Skolas biedri ķircinājuši un likuši viņam ēst zāli, ziņo "Unilad".

Džeks Šanahans un viņa ģimene jau trīs gadus neēdot gaļu. Taču tā bijusi paša zēna izvēle. "Mēs nekad neesam bērniem uzspieduši savus uzskatus. Tas, ko viņi vēlas darīt un kādi vēlas būt, vienmēr ir bijis viņu pašu lēmums," sacījis zēna tēvs Lī Heils.

Skolā Džeks savas diētas dēļ ir saskāris ar problēmām. 

Noliktavas darbinieks Lī esot paskaidrojis, ka problēmas izcēlušās pēc tam, kad zēns esot apcelts un skolas biedri likuši viņam ēst zāli. Džeks pāridarītājiem esot atbildējis, ka viņi ēdot gaļu riskē saslimt ar vēzi. Vēlāk skolotājs zēnam esot izteicis aizrādījumu. 

Lī apgalvojot, ka skolas pārstāvji esot sacījuši, ka varētu zēnu nodalīt no pārējiem bērniem, varot arī apsvērt iespēju nomainīt skolu.

"Bērni ir bērni, mēs to saprotam, bet reizēm viņi rīkojas nežēlīgi. Bet mani šokē tas, kā skola reaģēja uz situāciju," sacījis puiša tēvs.

Gan Lī, gan viņa dzīvesbiedre Helēna Šanahana esot vegāni ar trešā līmeņa kvalifikāciju uztura speciālistu jomā.

Sakarā ar pastāvīgo apcelšanu skolā, Džeks bieži izliekoties slims, lai viņam nebūtu skola jāapmeklē. 

"Viņš jau trīs mēnešus izliekas slims, lai nebūtu jāapmeklē skola. Viņš ir viens no teicamniekiem savā klasē, taču ļoti jūtīgs. Esmu jau iepriekš paudis bažas par skolu, bet, kad cenšos ar viņiem sazināties, viņi neatbild.

Atšķirībā no Džeka, es neuztraucos par to ģimeņu veselību, kuru bērni skolā smejas par Džeku. Šī ir ļoti nopietna lieta un skolai būtu jākaunas. Teikt, ka esmu dusmīgs ir nepietiekami. Diemžēl ar to sabiedrībā saskaras vegāni. Jūs saņemat muļķīgus jautājumus, komentārus un skatienus," sacījis Lī.

Tēvs minējis, ka skola vismaz esot pielāgojusi maltītes Džeka diētai.

Skolas pārstāvis esot sacījis, ka nevarot komentēt atsevišķus gadījumus, taču visas sūdzības par iebiedēšanu tiek uztvertas nopietni un tiek risinātas.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu