Ozolnieku novada pašvaldība aicina būt īpaši uzmanīgiem Jelgavas šosejas un Branku ceļa krustojumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šoseja. Ilustratīvs foto.
Šoseja. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc smaga ceļu satiksmes negadījuma Ozolnieku novada pašvaldība aicina autobraucējus un kājāmgājējus būt īpaši uzmanīgiem Jelgavas šosejas jeb autoceļa A8 un Branku ceļa krustojumā, informēja Ozolnieku novada domes sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Madara Ābeltiņa.

Ceturtdien šajā krustojumā notika kārtējā smagā autoavārija - sievietes vadīts "Audi A3" automobilis sadūrās ar vīrieša vadītu kravas spēkratu "DAF". Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka divas personas no notikuma vietas hospitalizētas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Ozolnieku novada domi informēja, ka slimnīcā nogādātas divas sievietes un abas ir smagā, bet stabilā stāvoklī un pie samaņas. Cietušās bija guvušas nopietnas traumas, tostarp gan dažādus ķermeņa ievainojumus, gan kaulu lūzumus, gan galvas traumas, stāstīja Ābeltiņa.

Ozolnieku novada pašvaldība aicina autobraucējus un kājāmgājējus šajā krustojumā ievērot īpašu piesardzību un atgādina, ka pirms nepilna mēneša Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) vienojās ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) vadību par rotācijas apļa izbūvi šajā krustojumā. Vienošanās paredz, ka LVC šogad izsludinās projektēšanas konkursu par rotācijas apļa izbūvi. Būvdarbi varētu tikt veikti nākamajā gadā.

Ābeltiņa uzsver, ka šis krustojums jau daudzu gadu garumā ir bīstams, tāpēc tas ir ievietots LVC "melno punktu" kartē. Par melno punktu tiek uzskatīta vieta, kur viena kilometra garumā trīs gadu laikā ir notikuši vismaz astoņi ceļu satiksmes negadījumi vai ir gājuši bojā vismaz trīs cilvēki. Savukārt krustojums par melno punktu ir uzskatāms, ja negadījumi ir notikuši 150 metru rādiusā uz katru pusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu