Mediķi atklājuši visiem vēža veidiem raksturīgu simptomu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vēzis ir viena no biedējošākajām slimībām - diemžēl pastāv ļoti daudz dažādu onkoloģisko saslimšanu veidu, kas bieži vien neliek par sevi manīt līdz pat mirklim, kad ir jau par vēlu. Tiesa, mediķi norādījuši uz kādu izplatītu simptomu, kas var signalizēt par to, ka ir laiks konsultēties ar ārstu, vēsta portāls "Postimees".

Runa ir par hronisku nogurumu, kurš liek par sevi manīt arī tad, kad cilvēks ir kārtīgi atpūties un izgulējies. Eksperti min, ka par šo parādību būtu vērts sākt uztraukties gadījumos, kad nogurums ilgstoši nepāriet un jebkura fiziska slodze sāk kļūt par patiesu pārbaudījumu. Īpašu uzmanību vajadzētu pievērst cilvēkiem, kuri no rīta jūtas moži, taču tad pēkšņi zaudē visu enerģiju un ir gatavi atkal likties uz auss.

Mediķi klāsta, ka vēl viens simptoms, kuru noteikti nevajadzētu ignorēt, ir strauja novājēšana. Šīm organisma izmaiņām vajadzētu pievērst uzmanību arī tad, ja pēdējā laikā ir sākts jauns uztura plāns vai diēta.

Eksperti atgādina, ka izredzes cīņā pret šo šausminošo slimību krietni aug, ja tā tiek konstatēta laicīgi, tādēļ ir īpaši svarīgi sekot līdzi savai pašsajūtai un neignorēt ķermeņa sūtītos signālus.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu