Atklāts, ka brangu krūšu īpašnieces vairāk cieš no saaukstēšanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Saaukstēšanās slimības un gripa jau izsenis ir zināmas kā gada tumšākās un vēsākās daļas uzticamās pavadones. Lai arī varētu šķist, ka šīs slimība nav pārāk izvēlīgas upura izvēlē, zinātnieki ir secinājuši, ka vissmagāk šajā laikā sokas dāmām ar lielākām krūtīm, vēsta portāls "The Sun".

Pētnieki secinājuši, ka sievietes ar lielākiem krūšu izmēriem cieš no smagākām elpošanas sistēmas slimībām, turklāt viņām saaukstēšanās ilgst gandrīz divas reizes ilgāk, nekā dāmām ar mazāku krūšu izmēru.

Dāmas, kuras nesā F izmēra krūšturus, vidēji slimoja ar gripu un saaukstēšanās 8.3 dienas, tikmēr dāmas, kuras nēsā AA izmēra krūšturus, vidēji sirgst vien 3.8 dienas.

Poļu zinātnieku pētījums, kurš ticis publicēts "Archives of Sexual Behaviour" žurnālā, veikts ar 163 gaišādainu sieviešu dalību. Neviena no dalībniecēm nav bijusi stāvoklī. Pētījumā secināts, ka sievietes ar lielākajiem krūšu izmēriem par veselām 56 reizēm biežāk bija spiestas ārstēties ar antibiotiku palīdzību.

Visas dalībnieces tika iztaujātas par viņu līdzšinējo pieredzi ar saaukstēšanos, gripu un citām elpošanas sistēmas slimībām, līdz ar ko iespējamas mazas nesakritības datos.

Viena no zinātnieku izvirzītajām teorijām vēsta, ka brangāku krūšu īpašniecēm varētu būt vājāka imūnsistēma krūtīs atrodamo tauku dēļ - pie vainas varētu būt leptīns, hormons, kuru izdala tauku audi un kas ietekmē cilvēka imūnsistēmas darbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu