"Rīgas satiksmes" padomes locekļa amatā atjaunots decembrī atstādinātais Narvaišs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Normunds Narvaišs
Normunds Narvaišs Foto: Lita Krone / LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs uzņēmuma padomes locekļa amatā atjaunojis Normundu Narvaišu, apstiprināja pats Radzevičs.

Vienlaikus no amata atstādināta pagaidu valdes locekle Natālija Moškeviča.

Narvaišs atklāta konkursa rezultātā padomē tika ievēlēts aizvadītā gada nogalē, taču decembrī jaunais uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Druvis Kleins viņu no amata atstādināja. Kleins izmaiņas padomē pamatoja, sakot, ka viņam šaubas radījusi padomes izraudzīšanās procedūra, un tik liela uzņēmuma vadībā viņš esot gribējis redzēt cilvēkus, kuriem uzticas.

Saskaņā ar izmaiņām Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kopš 1. janvāra uzņēmumu padomes locekļus var izraudzīties tikai konkursa kārtībā, tādēļ Narvaišs patlaban ieņems pagaidu padomes pārstāvja amatu. Pēc Radzeviča teiktā, šādā statusā viņš varēs strādāt ne ilgāk kā gadu.

Patlaban uzņēmuma padomē strādā Ernests Saulītis, Juris Švanders, Narvaišs un Rolands Klincis, kas nozīmē, ka viena vieta vēl ir vakanta. Pēc Radzeviča teiktā, gan uz vakanto amatvietu, gan uz pagaidu locekļa amatvietu tiks sludināts konkurss, un viņš pauda cerību, ka arī Narvaišs tajā kandidēs.

"Ar šo soli mēs mēģināsim atjaunot labās lietas un atjaunot aizdevēju uzticību," sacīja kapitāldaļu turētājs.

Moškeviča līdz šim ieņēma pagaidu padomes locekļa amatu un no pienākumiem atstādināta tādēļ, lai padomē nebūtu to pārstāvju pārsvars, kuri pārstāv pašvaldību.

Līdz šim Radzevičs lielākās bažas bija paudis tieši par Klinča atbilstību amatam, taču viņš amatu pagaidām saglabāšot, jo šodien iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, kuros pamatota valdes atlases konkursa gaitas pārskatīšana.

"Dokumentus saņēmu tikai šodien, tādēļ neesmu spējis kvalitatīvi izanalizēt tajos teikto. Sludināsim konkursu uz divām padomes locekļu vietām un paralēli tiksim galā arī ar Klinča darba novērtējumu," sacīja Radzevičs. 

Kā ziņots, Radzevičam radušās aizdomas, ka uzņēmuma valdes atlases konkursa pirmajā kārtā atsijātos pretendentus kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis varētu būt atjaunojis vienpersoniski, nekonsultējoties ar citiem komisijas locekļiem.

Radzevičs aģentūrai LETA pastāstīja, ka ticies arī ar diviem citiem padomes locekļiem - Juri Švanderu un Ernestu Saulīti. 

"Cerēju saņemt nominācijas komisijas parakstītus dokumentus, kas apliecinātu, ka Klincis lēmumu par konkursa gaitas pārskatīšanu nav pieņēmis vienpersoniski, taču trīs nedēļu laikā šādi dokumenti joprojām nav parakstīti," sacīja Radzevičs, atklājot, ka vismaz trīs komisijas locekļi viņam jau apstiprinājuši, ka komisija nav lēmusi par konkursa virzības pārskatīšanu.

Taujāts, vai, negūstot apstiprinājumu, ka Jakrins un Epalte-Drulle konkursā "atgriezti" pēc kolektīva komisijas lēmumu, viņš varētu no amata atstādināt Klinci, Radzevičs norādīja, ka "nav tādas formas kā atstādināšana", taču divu nedēļu laikā tikšot pieņemts lēmums par to, kurš atbildīgs par radušos situāciju, jo jautājums nevar palikt neatrisināts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu