Austrālijā bojāgājušam ugunsdzēsējam piešķirto medaļu saņem viņa pusotru gadu vecais dēliņš (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
19 mēnešus vecais Hārvijs Kītons saņem tēvam Džefam pēc nāves piešķirto medaļu par drošsirdību.
19 mēnešus vecais Hārvijs Kītons saņem tēvam Džefam pēc nāves piešķirto medaļu par drošsirdību. Foto: EPA/Scanpix

Austrālijā bojāgājuša brīvprātīgā ugunsdzēsēja pusotru gadu vecais dēliņš tēva bērēs saņēma vīrietim paredzēto medaļu par drošsirdību, vēsta britu raidorganizācija BBC.

19 mēnešus vecajam Hārvijam Kītonam mugurā bija uniforma un mutē knupītis, kad viņš ceturtdien, 2. janvārī, tēva Džefa bērēs saņēma ugunsdzēsējam pēc nāves piešķirto medaļu.

Džefs Kītons un kolēģis Endrū Odvaijers gāja bojā 19. decembrī, kad viņu transportlīdzeklis pa ceļam uz ugunsgrēku ietriecās kokā. Odvaijers, kurš arī īr tēvs zīdainim, tiks apglabāts šonedēļ.

Medaļu par drošsirdību mazajam Hārvijam pasniedza Jaundienvidvelsas Ugunsdzēsēju komisārs Šeins Ficsimmons. Bēres apmeklēja arī Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

Jaundienvidvelsas Ugunsdzēsēju dienesta publicētajos fotoattēlos redzams, ka Hārviju pie zārka pacēlusi viņa māte. Uz tā uzlikta krūze ar uzrakstu "Tēti, es tevi mīlu līdz Mēnesim un atpakaļ."

Pagājušajā pirmdienā Austrālijā gāja bojā vēl viens ugunsdzēsējs, kad viņa automašīnu apgāza spēcīgie vēji. Divi citi ugunsdzēsēji negadījumā tika ievainoti.

Kopš septembra plašajos savvaļas ugunsgrēkos Austrālijā bojā gājuši 20 cilvēki, vēl vairāki desmiti ir bezvēsts pazuduši.

Ar liesmām katru dienu cīnās tūkstošiem ugunsdzēsēju, no kuriem lielākā daļa ir brīvprātīgie, kas par to nesaņem atalgojumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu