Foto ⟩ Pie Sāremā traģiskās autoavārijas izraisītājs iepriekš vairākkārt sodīts par ātruma pārkāpšanu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 11. janvārī, Igaunijā smagu avāriju izraisīja kāds iereibis šoferis. Auto sadursmē bojā gāja divas sievietes un 8 mēnešus vecs bērns. Drīz vien kļuva skaidrs, ka vainīgais ir vairākkārt sodīts par satiksmes noteikumu pārkāpumiem, vēsta "Postimees".

2012. gada 22. oktobrī tiesa atzina vīrieti par vainīgu centienos aizbēgt no policijas. Tiesas procesa laikā vīrietis atzīts par vainīgu transportlīdzekļa vadīšanā, būdams alkohola reibumā, un ignorējis policijas signālu par apstāšanos, pēc tam ar ātrumu līdz 180 km/h, mēģinot aizbēgt.

Tiesa viņam piesprieda 15 ieslodzījuma dienas un atņēma autovadītāja apliecību uz sešiem mēnešiem.

Līdzīgs incidents notika ar šo pašu vīrieti 2017. gadā. Vīrietis atzina vainu par to, ka 2017. gada 7. oktobra agrā rītā Rietumu-Sāras pagastā uz šosejas Kuivastu-Kuresāre viņš atkal ignorēja policijas signālu par apstāšanos.

Tā vietā viņš palielināja ātrumu un mēģināja aizbēgt no policijas. Par to tiesa vīrietim piesprieda sodu ar 5 mēnešu un 27 dienu ilgu probācijas laiku.

Vakar netālu no Sāremā notika traģisks negadījums, kurā gāja bojā divas sievietes un mazs bērns. Pēc provizoriskas informācijas, negadījums noticis, kad vīrietis, vadot automašīnu, braucot lielā ātrumā, nepamanīja, ka priekšā braucošās automašīnas vadītāja sāk veikt pagriezienu pa kreisi.

Gandrīz desmit kilometru attālumā no notikuma vietas policisti, mērot ātrumu, reģistrēja vainīgā ātrumu, kas bija 138 km/h. Policisti iekāpa patruļbusiņā un sāka dzīties pakaļ, taču viņi viņu nepaguva panākt.

Izmeklēšanā tiks noskaidrota precīza 34 gadus vecā vadītāja reibuma pakāpe, taču, pēc ārstu provizoriskiem aprēķiniem, viņš noteikti bija iereibis.

Šobrīd ir zināms, ka automašīnas vadītājs un vēl viena 37 gadus veca sieviete, kura atradās otrā mašīnā, ar helikopteru tika nogādāti Tallinas slimnīcā.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka sestdien, 11. janvārī, uz šosejas Sāremā salā Igaunijā notikusi smaga avārija, kurā traģiskos apstākļos pārrāvušas divu sieviešu un maza bērna dzīvības, vēsta portāls "Postimees"

Policija par notikušo uzzinājusi aptuveni plkst. 15 pēc Igaunijas laika. Avārija notikusi netālu no Masas ciemata.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu