Irāna noliedz faktu slēpšanu par Ukrainas pasažieru lidmašīnas notriekšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VALENTYN OGIRENKO / REUTERS

Irāna pirmdien, 13. janvārī, noliegusi, ka būtu slēpusi faktus par Ukrainas pasažieru lidmašīnas notriekšanu pie Teherānas.

"Valdība tika apsūdzēta par piesegšanu un melošanu, bet tas tā nebija," žurnālistiem sacīja valdības preses pārstāvis Ali Rabiei.

Viņš sacīja, ka Irānas prezidents Hasans Ruhani saņēmis no drošības padomes detalizētu informāciju par aviokatastrofu divas dienas pēc notikušā. Tūlīt pēc informācijas saņemšanas tika izplatīts paziņojums presei.

Ukrainas lidmašīna ar 176 cilvēkiem nogāzās 8. janvārī dažas stundas pēc Irānas raķešu trieciena ASV bāzēm Irākā, kas bija sarīkots, atbildot uz 3.janvārī notikušo ASV gaisa spēku triecienu Irākā, kurā tika nogalināts Irānas ģenerālis un vēl deviņi cilvēki.

Irāna sestdien atzina, ka notriekusi Ukrainas lidmašīnu kļūdas dēļ.

Irāņi Teherānā un citās pilsētās protestos nosodījuši valdību par informācijas noklusēšanu un pieprasījuši, lai amatpersonas, kas atbildīgas par šo traģēdiju, atkāpjas no amatiem.

Demonstrācijās izskanējuši arī aicinājumi Ruhani atkāpties.

Rabiei pauda nožēlu par pasažieru bojāeju un zaudēto tautas uzticību valdībai, bet norādīja, ka politiskā spriedze, kas valdīja tobrīd, ir jāņem vērā.

"Visi bruņotie spēki atradās augstas trauksmes režīmā un tas bija iemesls traģiskajai kļūdai un negadījumam," sacīja valdības preses pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu