Jankūns kļūst par Eirolīgas visu laiku labāko atlēkušo bumbu izcīnītāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pauļus Jankuns
Pauļus Jankuns Foto: euroleague.net

Pauļus Jankūns Kauņas "Žalgiris" uzvarā trešdien Belgradā ULEB Eirolīgas spēlē kļuva par līgas visu laiku labāko atlēkušo bumbu izcīnītāju, ziņots līgas mājaslapā internetā.

Kauņas "Žalgiris" trešdien Belgradā pārtrauca vietējās komandas četru uzvaru sēriju līgā, ar rezultātu 76:70 (22:20, 16:18, 19:15, 19:17) apspēlējot "Crvena zvezda mts" vienību.

Pauļus Jankūns šajā mačā 15 minūtēs un septiņās sekundēs laukumā punktus neguva. Toties viņa trešā no trim šajā spēlē izcīnītajām bumbām zem groziem ļāva viņam visu laiku labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām sarakstā apiet līdz šim pirmajā vietā bijušo Madrides "Real" centra spēlētāju Felipi Rejesu.

Jankūnam 17 sezonās Eirolīgā tā bija jau 1783. zem groza izcīnītā atlēkusī bumba, Rejesam paliekot par vienu mazāk.

Kopš 2017.gada decembra lietuvietis jau ir pirmais līgā aizsardzībā izcīnītajās bumbās. Šobrīd viņa rēķinā tādas ir jau 1272 bumbas. 2019.gada novembra vidū viņš kļuva tikai par ceturto spēlētāju līgas vēsturē, kuram izdevies sakrāt vismaz 3000 punktu, šobrīd apstājoties pie 3015 punktiem. Tāpat viņš ieņem ceturto vietu uzbrukumā izcīnītajās bumbās ar 511 atlēkušo bumbām un iemestajos divpunktniekos (955), kā arī piekto vietu realizētajos soda metienos (691).

Jankūns pastāvīgi ir bijis labāko atlēkušo bumbu savācēju skaitā. Tikai trīs basketbolisti līgas visu laiku 20 labāko skaitā vidēji mačā ir spējuši sakrāt vairāk nekā lietuvieša 5,4 atlēkušās bumbas spēlē.

35 gadus vecais Jankūns visas sezonas, atskaitot vienu, ir pavadījis Kauņas "Žalgiris" formā, kopā ar komandu pirms divām sezonām nokļūstot līdz finālčetriniekam. Tosezon viņš tika iekļauts līgas simboliskajā izlasē. Tāpat viņa rēķinā ir 13 Lietuvas čempiona tituli un septiņreiz izcīnīts Lietuvas kauss, kā arī kopā ar Lietuvas izlasi 2015.gadā izcīnītā Eiropas čempionāta sudraba medaļa un 2007.gada Eiropas meistarsacīkšu bronza.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu