Video Ļaunprātīgi izraisītā ugunsgrēkā Jelgavā iet bojā kaķis un papagailis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Trešdienas, 15. janvāra, pēcpusdienā, ap plkst. 16 kāds ļaundaris Jelgavā nemanīti iemeta degošu priekšmetu mājas stāvvadā. Tas sāka degt un izpostīja cilvēku dzīvokļus. Kāda ģimene zaudēja arī abus mājdzīvniekus, atklāj raidījums "Degpunktā".

Pensionāre Stefānija sajutusi nepatīkamu smaku savā dzīvoklī. Sapratusi, ka dūmi neceļas no viņas mājvietas, sieviete izgāja kāpņu telpā. Uzvaras ielas otrajā namā bija izcēlies ugunsgrēks.

"Tādi rūgti dūmi, ka elpot nevar. Aizcirtu ciet durvis, saucu palīgā pa logu. Ne telefonu varēju atrast, neko. Es briesmīgi uztraucos. 94 gadi man," raidījumam stāsta mājas iedzīvotāja Stefānija.

Citi ēkas iemītnieki jau bija paspējuši sazvanīt operatīvos dienestus. Sadūmojums pieņēmās spēkā ar katru minūti. Kad ieradās ugunsdzēsēji, tika uzsākti cilvēku evakuācijas darbi.

Apsekojot māju, glābēji atklāja, ka aizdedzies stāvvads un caur to ugunsgrēks izpleties pa visiem ēkas stāviem. Diemžēl kādas ģimenes kaķis un nelielais papagailis nosmaka dūmos.

"Es saku man kaķis augšā, man jāiet pēc kaķa. Un viņi man to kaķi melnu nonesa, nebija nekas glābjams. Es nezinu, kur viņa bija. Redzat, viss ir nobīdīts nost, gan jau meklēja," raidījumam stāsta cietusī ģimene.

Viens no mājas iemītniekiem tika nodots mediķu rokās, taču viņa dzīvībai briesmas nedraudot. Vietējie ar nožēlu secina, ka kāds ļaundaris apzināti radījis haosu citādi mierīgajā kopienā.

"Ugunsdzēsēji un policija teica, ka tā ir ļaunprātīga dedzināšana, tāpēc ka sāka degt starp stāviem. Tur nav nekādas elektroinstalācijas, nav nekā starp stāviem. Nav, kam degt. Tikai, ja kāds kaut ko iemet," "Degpunktā" norāda ēkas iemītnieks Mārtiņš.

Ugunsgrēks likvidēts pēc pusotras stundas. Iemītniekiem joprojām nav pieejams ūdens, un dažos dzīvokļos nav arī elektrības. Pašu kaitnieku atrast vēl neesot izdevies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu