Prokurors iesniedz protestu "kleitu nomas" lietā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kāzu un vakarkleitu modes šovs: Coo Culte
Kāzu un vakarkleitu modes šovs: Coo Culte Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 20.janvārī, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors iesniedzis prokurora protestu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru sievietei, kura iznomāja Latvijā radītā zīmola "Coo Culte" kleitas, uzlikts 300 EUR sods, portālu "Apollo" informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Prokurors veica prokurora pārbaudi par personas sodīšanu pēc Latvijas Administratīvo par tiesiski iegādāto kleitu iznomāšanu. Pēc pārbaudes Rīgas apgabaltiesai tika iesniegts prokurora protests, kurā ir lūgts atcelt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2019. gada 20. septembra spriedumu administratīvā pārkāpuma lietā un pieņemt jaunu nolēmumu, ar kuru izbeigt lietu, jo notikumā nav administratīvā pārkāpuma sastāva.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka tiesa piesprieda 300 eiro lielu naudas sodu kādai sievietei, kura nelikumīgi izmantojusi Latvijā radīto zīmolu "Coo Culte", iznomājot šī zīmola kleitas, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Notikušais izraisīja plašu sabiedrības reakciju.

Spriedumā skaidrots, ka pārbaude pie sievietes, kura reģistrējusies kā pašnodarbinātā persona, notikusi šī gada maijā. Konstatēts, ka kleitas ar preču zīmi "Coo Culte" tiek iznomātas par naudu, nesaņemot autortiesību īpašnieka atļauju.

Tiesas sēdē sieviete savu vainu pārkāpuma izdarīšanā neatzina, paskaidrojot, ka ir invalīde, gribējusi nopelnīt, uzsākt privāto biznesu. Viņa tiesai skaidroja, ka izdomājusi iznomāt meitu kleitas, kā arī iegādājusies kleitas no kaimiņiem un paziņām, darbojusies kā pašnodarbinātā persona. Sieviete gan nenoliedza, ka ir zinājusi par "Coo Culte" preču zīmi.

Spriedumā norādīts, ka sievietei izņemtas 16 kleitas, divas apakškleitas un viena josta - visas ar "Coo Culte" zīmolu.

Zīmola pārstāvis tiesai bija pieteicis zaudējumu 3075 eiro apmērā, taču tiesa secināja, ka zaudējuma atlīdzība nav nosakāma, bet norādīja, ka uzņēmums var mēģināt zaudējumus piedzīt civiltiesiskā kārtībā.

Tāpat tiesa nolēma, ka izņemtās kleitas tiks konfiscētas un sievietei tiks piemērots 300 eiro liels naudas sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu