"Viņu nevar atpazīt." Klajā nākusi jauna informācija par Mihaela Šūmahera veselības stāvokli (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Itāļu neiroķirurgs ir nācis klajā ar komentāriem par slavenā F-1 pilota Mihaela Šūmahera veselības stāvokli, vēsta "New Zealand Herald".

Leģendārais pilots cieta slēpošanas negadījumā 2013. gada nogalē. Kopš tā brīža ir pagājis ilgs laiks, un itāļu neiroķirurgs Nikola Akiari ir atklājis, ka Šūmahera muskuļi ir daļēji atrofējušies un novājināti.

"Viņu nevar atpazīt. Mums ir jāiedomājas cilvēks, kurš ļoti būtiski atšķiras no tās personas, ko redzējām trasē pirms daudziem gadiem. Pārciestās smadzeņu traumas dēļ, šim cilvēkam ir būtiski ietekmēta muskuļu un skeleta struktūra," izteicās Akiari.

Savukārt, profesors Filipe Menaše vācu medijiem atklājis, ka "Paris Georges Pompidou" operācija tikusi veikta arī Šūmahera sirdij. Tāpat vācu pilotam veikta arī cilmju šūnu terapija. "Tiesa, no paša sākuma bija skaidrs, ka nekādi brīnumi šeit nenotiks," stāstījis Menaše.

Decembrī Šūmahera personīgais ārsts Kīns-Francuā Kajens atklāja, ka vācieša tālākās rehabilitācijas plāns ir sastādīts uz vienu līdz trim gadiem.

Skeptiski Šūmahera kondīciju komentējis ir arī augstu vērtētais britu ķirurgs Kolins Šifs

"Vadoties pēc informācijas, kas pieejama par Mihaela savainojumu, var izdarīt secinājumu, ka viņš ir guvis ļoti smagu galvas traumu, kā rezultātā viņa smadzenes vairs nefunkcionē kā parastam cilvēkam. Jo vairāk laika paiet kopš traumas gūšanas, jo mazāka iespēja sagaidīt uzlabojumus. Diezgan droši var apgalvot, ka viņa situācija neuzlabosies," izteicies Šifs.

Savas karjeras laikā Šūmahers ir kļuvis par septiņkārtēju F-1 čempionu, kā arī viņam pieder vairāki šī sporta rekordi, tai skaitā visvairāk uzvaru atsevišķos "Grand Prix" posmos (91).

Video: Pēdējā intervija ar Mihaelu Šūmaheru pirms slēpošanas negadījuma

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu