Kas notiek ar sievietes krūtīm grūtniecības laikā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Grūtniecība ir brīnumains laiks - kamēr sievietes ķermenī aug jauna dzīvība, jāņem vērā, ka mainās arī pašas māmiņas aprises un formas. Īpašas izmaiņas var piemeklēt sievietes krūtis, kuras pēc bērna ieņemšanas mainās uz visiem laikiem.

Tās kļūst lielākas

Puncis nav vienīgais, kas pieaug grūtniecības laikā. Jau no grūtniecības sākuma krūtis piebriest, un jau grūtniecības sešās nedēļās krūtis var pieaugt pat par izmēru.

Krūtis kļūst smagas

Saistībā ar palielināto asiņu pieplūdumu krūtīm tās piebriest un kļūst smagākas. Patiesībā piebriedušas krūtis ir viena no pirmajām grūtniecības pazīmēm, ko sievietes ievēro.

Uz krūtīm var pamanīt vēnu dzīslojumu

Pavisam iespējams, uz tavām krūtīm parādījušās zilas svītras. Uztraukumam nav pamata - tas ir zemādas vēnu zīmējums, kas kļuvis izteiktāks, jo vēnās pieplūst papildu asiņu daudzums.

Krūšu gali kļūst izteiktāki 

Augot krūtīm, izteiktāki kļūst krūšu gali. Turklāt arī areola ap krūšu galiem kļūst izteiktāka, lielāka un tumšāka.

No krūtīm var izdalīties šķidrums 

Otrajā trimestrī iespējams pamanīt šķidruma, pirmpiena izdalīšanos. Ja tas rada neērtības, arī grūtniecības laikā drošības labad var nēsāt krūštura ieliktnīšus.

Uz krūtīm var parādīties strijas 

Augot krūtīm, stiepjas arī audi un āda, tādējādi var parādīties strijas. Ādu var mitrināt ar mitrinošu losjonu vai krēmu.

Krūtīm nepieciešams papildu atbalsts 

Krūtīm nekad iepriekš nav bijis nepieciešams tik liels atbalsts kā tagad. Iegādājoties atbalstošu krūšturi, iespējams izvairīties no ādas izstiepšanās.

Krūtis mainās uz visiem laikiem

Pēc barošanas krūšu gali atgriezīsies iepriekšējā izskatā un krāsā, tomēr krūtis mainīsies uz visiem laikiem. Lai maksimāli pietuvinātu krūšu izskatu agrākajam, lutini krūtis ar pareiza izmēra krūšturi, masē ar mitrinošu krēmu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu