No NBA spēlētāja par bezpajumtnieku. Sportisti reaģē uz Delontes Vesta likstām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Delonte Vests
Delonte Vests Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Bijušais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Delonte Vests šobrīd ir nonācis smagā situācijā. Pavisam nesen internetā parādījās video, kurā redzams, ka viņš uz ielas tiek piekauts, bet pēc tam ļoti bēdīgā paskatā sarunājas ar policistu.

Jau pirms kāda laika interneta vidi pāršalca attēli, kuros bijušais NBA spēlētājs izskatījās pēc bezpajumtnieka. Tagad sporta pasauli ir satricinājuši divi video, kas liecina, ka Vests tik tiešām ir nonācis bēdīgā situācijā.

Pirmajā video redzams, ka bijušo spēlētāju nežēlīgi piekauj kāds neidentificēts personāžs.

Vēl citā video redzams, ka Vests, būdams saslēgts rokudzelžos, pavisam nesakarīgi atbild uz policista jautājumiem; tas par šīs "intervijas" publicēšanu uz nenoteiktu laiku ir atstādināts no amata.

Interneta vidē daudzi uzskata, ka Vests šajā nepatīkamajā stāvoklī ir nonācis mentālo traucējumu dēļ. Arī pats spēlētājs reiz izteicās, ka viņam ir šāda rakstura problēmas. Kādā no "Cavaliers" treniņiem spēlētājs esot sadusmojies uz tiesnešiem, kuri tiesāja parastu treniņa maču. 

"Mani pārņēma dusmas. Es biju gatavs visam atmest ar roku un pamest komandu. Man vajadzēja palīdzību," kādā sarunā ar ESPN atklājis pats sportists. Bet toreiz cilvēki šādus nestabilitātes uzplaiksnījumus neņēma nopietni un pat ņirgājās par tiem. 

Šobrīd, kad spēlētājs nonācis acīmredzami kritiskā stāvoklī, par to ir sākusi runāt arī apkārtējā sporta pasaule.

Bijušais Nacionālās Futbola līgas (NFL) spēlētājs Rūdijs Karpenters kritizēja līgu, uzsverot, ka tā palīdz ar labdarību svešām valstīm, bet neliekas ne zinis par pašu cilvēkiem. Viņš arī uzskata, ka Vests līdz šādam stāvoklim nevarēja nonākt īsā laikā.

Ar emocionālu vēstījumu klajā nācis arī NBA brīvais aģents un Vesta bijušais komandas biedrs Džamīrs Nelsons.

"Man paliek slikti, kad skatos Delontes video. Atbildot visiem, kuri mani ir uzrunājuši par šo jautājumu... Viss, ko mēs varam darīt, ir aizlūgt par viņu. Mentālās slimības ir problēma, ar ko saskaras ļoti daudzi, bieži vien to pat neapzinoties. Neesmu pārliecināts par to, kas šobrīd notiek ar Delonti, bet esmu viņa pusē un palīdzēšu tikt tam cauri," rakstījis Nelsons.

"Zinu, ka ir nepieciešams runāt ar kādu, ja tev ir problēmas ar fizisko vai garīgo veselību. Ir nepieciešams runāt ar ārstiem, cilvēkiem, kuru darbs ir palīdzēt, nevis ģimeni vai draugiem. Un atcerieties, kad internetā ievietojat bildi vai video ar kādu citu personu, jums var šķist, ka palīdzat konkrētai personai, bet patiesībā jūs viņam, iespējams, darāt pāri," turpinājis Nelsons.

Par nepatīkamo situāciju ir izteicies arī basketbolists Roiss Vaits, kurš 2012. gada jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar augsto 16. numuru, bet NBA aizvadīja vien trīs spēles, jo arī cīnījās ar psihes problēmām.

"Skumji klausīties ziņās par Delonti Vestu. Mēs viņu esam pievīluši. Par garīgo veselību, godīgi sakot, vajadzētu runāt visu laiku, ne tikai tad, kad ar to saskaras slavenības," savā "Twitter" kontā izteicies Vaits.

Vaits nav vienīgais basketbolists, kurš publiski ir dalījies ar informāciju par savām psihiskajām problēmām. Vēl pavisam nesen par šādiem traucējumiem ir runājušas tādas līgas superzvaigznes kā Demars Derozens un Kevins Lovs.

Vests jau ilgāku laiku sirgst ar bipolārajiem traucējumiem, kas arī noveda pie pāragra spēlētāja karjeras noslēguma. 36 gadus vecais aizsargs NBA pavadīja astoņas sezonas, pārstāvot Klīvlendas "Cavaliers", Sietlas "Supersonics", Bostonas "Celtics" un Dalasas "Mavericks". Savas karjeras laikā Vests vidēji spēlē izcēlās ar 9,7 punktiem, 3,6 rezultatīvām piespēlēm un 2,3 atlēkušajām bumbām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu