Sievietei ASV par staigāšanu ar kailām krūtīm pašas mājās draud cietumsods (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Sievietei ASV, Jūtas štata galvaspilsētā Soltleiksitijā, draud cietumsods par krūšu atkailināšanu pašas mājās bērnu priekšā, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Tiesnese Kāra Petita atteicās atcelt apsūdzības pret sievieti, kura cīnās ar kriminālo sodāmību pēc tam, kad vīra bērni ieraudzīja viņu kailām krūtīm. Petita bija pret prokuroriem, kuri uzskatīja, ka sieviešu krūtis ir iekļaujamas ASV sabiedrībā.

Nav skaidrības, vai apsūdzētā sieviete, kuras vārds ir Tili Buhanana, pārsūdzēs tiesneses lēmumu. Ja viņa to nedarīs, tad šis lēmums tik risināts tiesas priekšā. Gadījumā, ja Buhanana tiks notiesāta, tad viņai var nākties sēdēt aiz restēm un 10 gadus būt reģistrētai kā seksuālai uzbrucējai.

Apsūdzētā un ASV Pilsoņu brīvības savienība norādīja, ka pārkāpums, kas saistīts ar Jūtas štata neķītrības likumu, esot netaisnīgs, jo pret vīriešiem un sievietēm bez krekla izturas nevienlīdzīgi.

Pasaules mēroga kustība ar nosaukumu "Free the Nipple" aizstāv sieviešu tiesības staigāt ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu. Šī kustība jau vairākkārt ir veiksmīgi cīnījusies par līdzīgiem gadījumiem ASV.

ASV 10. apelācijas tiesa ir bloķējusi aizliegumu par sieviešu krūšu atkailināšanu Fortkolinsā, Kolorādo štatā. Savukārt Augstākā tiesa atstāja spēkā notiesāšanu trīs "Free the Nipple" organizācijas dalībniecēm, kuras tika arestētas Ņūhempšīras pludmalē 2016. gadā.

Buhanana pirms aptuveni diviem gadiem tika apsūdzēta par to, ka viņas vīrs un viņa bērnu priekšā atradās bez krekliem. Bērniem tika skaidrots, ka viņa ir feministe un vēlējās panākt, lai viņai mājās būtu ērti.

Apsūdzība pret sievieti tika iesniegta pēc tam, kad bērnu bioloģiskā māte ziņoja par incidentu labklājības iestādēm, kas strādāja pie atsevišķas izmeklēšanas, kurā bija iesaistīti bērni. 

Policijas ziņojumā rakstīts, ka Buhanana novilka kreklu un krūšturi bērnu priekšā, būdama alkoholisko vielu ietekmē. Pret viņas vīru netika izvirzītas apsūdzības.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu